Kommentti: Markku Kanerva, päästä Huuhkajien timantti irti!

Leo Walta on loukkaantumisensa vuoksi Huuhkajista pois jääneen Kaan Kairisen lisäksi tulikuuma suomalaisjalkapalloilija, joka ansaitsee nyt mahdollisuutensa Irlantia vastaan, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen.

Kuka suomalaispelaajista on lähellä ottaa seuraavan askeleen Euroopan top-5 sarjoihin? Kyllä. Se on Kaan Kairinen. FC Interin kasvatin siirto joihinkin tarunhohtoisista futissarjoista toteutunee mahdollisesti tammikuussa tai kesän siirtoikkunassa. Se lienee jopa todennäköistä. Mutta 25-vuotiaan turkulaisen pelintekijän lisäksi tulee myös Vantaalta 21-vuotias nuori mies, joka vakuuttaa länsinaapurissa.

Ruotsin pääsarjassa Siriuksen keskialueella loisteliasta kautta pelaava 21-vuotias Leo Walta on tällä hetkellä kuumaa valuuttaa siirtomarkkinoilla. Tehosaldollaan 7+3 Walta on herättänyt kiinnostusta kosolti: tiettävästi muun muassa Italian ja Ranskan pääsarjaseuroja on Wallan kintereillä.

Huuhkajien nykyistä pelaajatilannetta on kuvailtu jopa lohduttomaksi, mutta pelaajamateriaalin tietynlaisesta kapeudesta huolimatta se ei ole koko totuus. Esimerkiksi EM-kisoihin tyrkyllä olevilla Pikkuhuuhkajilla on tällä hetkellä koossa yksi kaikkien aikojen tasokkaimmista ryhmistään. Se lupaa hyvää myös Huuhkajille lähitulevaisuutta ajatellen.

Silti totta on se, että huolenaiheitakin riittää. Esimerkiksi tasokkaista laitapuolustajista ja toppareista on Suomen A-maajoukkueessa jo huutava pula. Tästä asiasta olisin erittäin huolissani Suomen Palloliitossa. Miksi laadukkaita kyseisten pelipaikkojen pelaajia ei kyetä tuottamaan? Miten asiaan kyettäisiin aidosti vaikuttamaan jatkossa?

Palataan silti lopuksi positiiviseen ongelmaan: kelvollisia keskikenttäpelaajia Suomella riittää tällä hetkellä  niin Huuhkajissa kuin Pikkuhuuhkajissa. Siispä varovaisuudestaan ja konservatiivisuudestaan tutuksi tulleella Kanervalla olisi torstaina mahdollisuus antaa vihdoin kunnolla vastuuta Wallalle, jota hän pääosin hautoi vaihtopenkillä Kansojen liigan otteluissa Kreikkaa ja Englantia vastaan. 

Yksi asia on varmaa: Kairinen ja Walta muodostavat Huuhkajien keskialueen selkärangan viimeistään keväällä käynnistyvissä MM-karsinnoissa. Siihen on turvallista nojata.

Joel Pohjanpalo analysoi omaa ja edustamansa Venezian starttia Serie A:ssa 0:55
Joel Pohjanpalo analysoi omaa ja edustamansa Venezian starttia Serie A:ssa.

Lue myös:

    Uusimmat