Markku Kanerva iloitsee suomalaissensaation huippuvireestä – "Hän on pelannut hienosti"

Markku Kanerva haluaa Kaan Kairisen huippuvireen myös Huuhkajiin – "Odotan hyviä otteita" 0:31
Näin Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva kommentoi Kaan Kairisen huippuvirettä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on iloinen, että seurajoukkue Sparta Prahassa mahtivireeseen äitynyt Kaan Kairinen on jälleen Huuhkajien käytettävissä.

Kairinen nimettiin Huuhkajiin jo syyskuun maajoukkueikkunassa, mutta joutui jättämän leirin kesken loukkaannuttuaan valmistavissa harjoituksissa.

Nyt monipuolinen keskikenttämies on kuitenkin jälleen täydessä iskussa.

– On hienoa, että Kaan Kairinen on tervehtynyt ja vahvassa formissa Sparta Prahassa ja pelannut hienosti, Kanerva iloitsee MTV Urheilulle.

Syyskuun Kansojen liiga -otteluiden jälkeen 25-vuotias Kairinen on pelannut erinomaisesti Sparta Prahassa. Kairinen teki syyskuussa maalin uransa ensimmäisessä Mestarien liiga -ottelussa ja jatkoi tulitustaan tiistaina, kun hän laukoi upean vapaapotkumaalin Stuttgartin verkkoon.

Kanerva toivoo, että sensaatiomaiseen vireeseen yltynyt Kairinen pystyy siirtämään seurajoukkueessa löydetyn vireen myös Huuhkajiin.

– Hän on laatupelaaja. Hän on keskikentällä ollut isossa roolissa ja erittäin hyvässä vireessä tällä hetkellä. Häneltä odotan myös hyviä otteita ja ennen kaikkea johtajuutta keskikentällä.

Kuten tiistainen vapaapotkumaalikin osoitti, Kairinen on Sparta Prahassa kunnostautunut erinomaisena erikoistilanteiden antajana – riippumatta siitä, onko kyseessä kulmapotku, sivuvapaapotku tai suora vapaapotku.

Huuhkajat ei ole viime vuosina erikoistilannemaaleilla juhlinut, joten Kairisen erinomaisille erikoistilanteille olisi tilausta.

– Kaan on aikaisemminkin ollut isossa roolissa erikoistilanteissa – ennen kaikkea hyökkäyspään erikoistilanteissa. Me vaadimme sitä, että meiltä löytyy niitä laatuantajia. Se on hyökkäyspään erikoistilanteissa oleellista, että pallo saadaan sinne, mihin se halutaan. Tietenkin hänellä on nyt hyvä esimerkki näistä suorista vapareista, että laatua löytyy niihinkin, Kanerva virnistää.

– Meillä on aina mietitty tietyt pelaajat, joilla on vastuuna hyökkäyspään erikoistilanteet. Siinä on tärkeää, että pelaajalla on ruutini suorittaa niitä seurajoukkueessa. Välillä joutuu tekemään kompromisseja, jos sellaista pelaajaa ei löydy, Kanerva jatkaa.

Kaan Kairinen täräytti upean maalin Mestarien liigassa – Tuomas Virkkunen repesi liitoksistaan: "Aivan mieletön vapaapotku!" 1:24
Kaan Kairinen laukoi upean maalin Mestarien liigassa tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat