Eteläkorealainen pastori on pidätetty hänen hyljättyään 400 seuraajaansa Fijille. Hän alisti heitä väkivaltaisille ja brutaaleille rituaaleille. Aiheesta uutisoi muun muassa The Guardian.
Video: Uskostaan irtautunut jää usein tyhjän päälle.
Pastori Shin Ok-jun lisäksi kolme muuta Armon tie kirkon pappia pidätettiin, kun he laskeutuivat Fijiltä Etelä-Korean pääkaupungi Seolin ulkopuolella sijaitsevalle Incheonin lentokentälle.
Shin Ok-jun matkusti seuraajineen Fijille vuonna 2014 turvaan omalta ennustukseltaan. Naisen mukaan Korean niemimaata kohtaisi nälänhätä.
Väite: Mies sai pysyvän aivovamman
Kun kultti saapui Fijin saarelle, jäsenten passit takavarikoitiin ja Shin Ok-ju valitsi seuraajiensa joukosta vartijat, jotka estivät muita lähtemästä saarelta.
Kultti harjoitti erilaisia rituaaleja, joiden tarkoituksena oli välttää jumalan viha.
– Pojan piti lyödä isäänsä yli 100 kertaa, yksi kultin jäsen kuvaili erästä rituaalia televisiohaastattelussa Korea Timesin mukaan.
Eri medialähteiden mukaan yksi mies hakattiin niin pahasti, että hän sai pysyvän aivovamman.
Lopulta viisi kultin jäsentä onnistui pakenemaan saarelta ja he ottivat yhteyttä Etelä-Korean viranomaisiin.
Ongelmissa ennenkin
Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Shin Ok-jun on ongelmissa lain kanssa. Vuonna 2014 nainen yritti parantaa 27-vuotiaan miehen skitsofrenian rukoilemalla.
Mies oli sidottu ilmastointiteipillä rituaalin ajaksi. Hänen kuntonsa huononi lopulta ja hän joutui muuttaman hoitokotiin.
Kristinusko kasvaa Etelä-Koreassa
Erilaiset kultit ovat kasvattaneet kannatustaan samaa tahtia, kun krisinuskon kannatus on kasvanut Etelä-Koreassa.
Maailmanlaajuisia ilmiöitä tutkiva Pew Research Centerin mukaan vuonna 1950 kristittyjä oli Etelä-Koreassa 18 prosenttia, josta se kipusi 18 prosenttiin vuonna 1970. Tällä hetkellä kristittyjä on maassa noin 30 prosenttia.
Kristillisyyttä maailmanlaajuisena ilmiönä on tutkittu muun muassa Gordon-Convellin teologisessa yliopistossa. Laitoksen vuonna 2013 julkaistun artikkelin mukaan kristinuskon kannattajamäärän odotetaan kasvavan Etelä-Koreassa koko 2020-luvun - muiden uskontojen kannatuksen sen sijaan odotetaan laskevan.
Yksi selittävä tekijä kristinuskon suosiolle voi löytyä historiasta: ei-kristillinen maa eli Japani miehitti Korean niemimaata 1910–1945 ja monet kristityt taistelivat miehittäjiä vastaan.
Lisäksi kristityt ovat olleet taustalla usean arvostetun yliopiston perustamisessa, kuten esimerkiksi Yonsein yliopiston.