Koreassa kymmenettuhannet juhlivat Pridea vastustuksesta huolimatta

Etelä-Korean Soulissa järjestettävä Pride-kulkue on yksi Aasian suurimmista Pride-tapahtumista.

Etelä-Korean Soulissa kymmenettuhannet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ja heidän liittolaisensa juhlivat Pridea.

Kaupungin viranomaiset estivät jo toista vuotta perättäin tapahtuman järjestämisen kaupungintalon edustalla, jossa juhlaa on aiemmin vietetty. Kaupungin viranomaisten mukaan alue oli jo varattu toiselle tapahtumalle.

Tapahtuman järjestäjien mukaan viranomaiset kielsivät tapahtuman oheisohjelmien järjestämisen myös kolmessa muussa paikassa, koska ne voisivat aiheuttaa "sosiaalista konfliktia".

Soulin kaupunginjohtaja Oh Se-hoon on sanonut, ettei henkilökohtaisesti voi hyväksyä homoseksuaalisuutta.

Tästä huolimatta Soulin kaduilla riitti Priden juhlijoita, jotka vaativat lainsäädäntöä, joka kieltäisi seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän. Etelä-Koreassa samaa sukupuolta olevien ei ole mahdollista solmia avioliittoa.

Soulissa järjestettiin Pride-kulkue jo 25:ttä kertaa. Se on yksi Aasian suurimmista Pride-tapahtumista.

"Tänään voin nauttia"

Kaupungin päätös oli "järjetön", mutta ei poista ylpeyttä, jota LGBTQ-ihmiset kokevat vuosittaisesta tapahtumasta, osallistuja Na Joo-youn sanoo uutistoimisto AFP:lle.

– Olen avoimesti queer, mikä tarkoittaa, että joudun usein taistelemaan sen puolesta, mihin uskon, mikä tekee joskus elämästä omana itsenäni vaikeaa, 26-vuotias Na sanoo.

– Tänään voin nauttia omana itsenäni olemisesta. Pride-kulkuetta vastustavat ovat tehneet sitä jo pitkään, mutta mikään, mitä he sanovat, ei voi poistaa olemassaoloamme, hän jatkoi.

Monet Etelä-Korean seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat elävät kaapissa, mutta 28-vuotias Im So-oa sanoo, että Prideen saapujat olivat vapaita ilmaisemaan itseään vapaasti.

– Toivon maailmaa, jossa tämä voisi jatkua 365 päivänä vuodessa, hän sanoi.
 

 

Lue myös:

    Uusimmat