Kouluammuskelu Yhdysvalloissa – ampuja oli 14-vuotias poika

Yhdysvalloissa neljä ihmistä on kuollut ja yhdeksän haavoittunut kouluampumisessa Georgian osavaltiossa maan eteläosassa, kertovat osavaltion viranomaiset. Epäilty ampuja on otettu kiinni.

Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland kuvaili tapausta kauhistuttavaksi tragediaksi. 

Myös presidentti Joe Biden kommentoi veritekoa.

– Se, minkä olisi pitänyt olla iloista kouluun paluun aikaa Winderissä Georgiassa, on muuttunut jälleen yhdeksi kauhistuttavaksi muistutukseksi siitä, miten aseväkivalta repii yhteisöjämme, presidentti sanoi.

– Emme voi hyväksyä, että tällainen on normaalia.

Poliisin mukaan Barrow'n piirikunnassa Apalacheen lukiosta oli ilmoitettu ampujasta poliisille puoli kymmeneltä aamulla paikallista aikaa.

Viranomaisten mukaan epäilty ampuja on 14-vuotias poika. Heti ei ollut selvää, onko hän oppilaana koulussa, jossa ampuminen tapahtui.

Viranomaisten tietoon ei ole tullut, että epäilty tekijä tai joku muu olisi kertonut uhkatilanteesta etukäteen.

Joukkosurmia kirjaavan Gun Violence Archiven mukaan Yhdysvalloissa on tapahtunut kuluvan vuoden aikana ainakin 384 joukkoampumista, joissa on kuollut tai haavoittunut vähintään neljä uhria kussakin.

Juttua oikaistu 5.9. kello 9.52 STT:n oikaisulla: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että Yhdysvalloissa olisi Gun Violence Archiven mukaan tapahtunut kuluvan vuoden aikana ainakin 384 joukkoampumista, joissa on kuollut vähintään neljä uhria kussakin. Todellisuudessa Gun Violence Archiven luokittelussa uhreiksi lasketaan myös haavoittuneet.

Juttua päivitetty 4.9.2024 kello 21.34, 22.03, 22.37 ja 23.38.

Lue myös:

    Uusimmat