Georgian kouluammuskelu: Epäilty saman koulun oppilas

Yhdysvalloissa Georgian osavaltiossa tehdystä kouluampumisesta epäilty on samaisen koulun oppilaana oleva 14-vuotias poika. Poliisi on ottanut epäillyn ampujan kiinni.

Keskiviikkoisessa ampumisessa sai surmansa neljä ihmistä. Kuolleista kaksi on koulun 14-vuotiasta oppilasta ja kaksi koulun matematiikan opettajia, kertoo Georgian tutkintaviraston johtaja CNN:lle. Lisäksi yhdeksän muuta ihmistä haavoittui.

Viranomaisten mukaan epäilty käytti aseenaan AR-15-tyylistä kivääriä, kertoo CNN. Viranomaisten tiedossa ei ole vielä, kuinka epäilty poika oli saanut aseen haltuunsa.

Ampuminen tapahtui lähellä Winderin kaupunkia, noin 70 kilometriä koilliseen osavaltion pääkaupungista Atlantasta. Poliisin mukaan ilmoitus ampujasta Apalacheen lukiolla tuli puoli kymmeneltä aamulla paikallista aikaa.

Piirikunnan sheriffi Jud Smith kertoi toimittajille, että koulussa päivystänyt lainvalvontaviranomainen oli kohdannut epäillyn ampujan. Smithin mukaan epäilty oli antautunut, laskeutunut maahan ja apulaissheriffi oli ottanut hänet kiinni.

Smithin mukaan poliisin tiedossa ei vielä ole, onko ampuja valikoinut kohteikseen tiettyjä ihmisiä. Georgian osavaltion poliisin mukaan epäiltyä ampujaa aiotaan kohdella lain silmissä aikuisena ja syyttää murhista.

Tänä vuonna lähes 400 joukkoampumista

Kouluampumisista on tullut valitettavan yleisiä Yhdysvalloissa, jossa noin kolmannes aikuisista omistaa ampuma-aseen ja jopa armeijatyylisten kiväärien hankintaan liittyvä sääntely on löyhää.

Mielipidemittaukset osoittavat, että enemmistö äänestäjistä kannattaa ampuma-aseiden käytön ja oston tiukempaa valvontaa. Vaikutusvaltaiset aselobbausjärjestöt kuitenkin vastustavat lisärajoituksia ja päättäjät ovat toistuvasti epäonnistuneet tekemään merkittäviä muutoksia lainsäädäntöön.

Kampanjatilaisuudessa New Hampshiressa puhunut Yhdysvaltain varapresidentti ja demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris vaati loppua ampuma-aseväkivallan epidemialle.

Yhdysvaltain entinen presidentti ja republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puolestaan kuvaili Georgian kouluampumisen tekijää "sairaaksi ja mielenvikaiseksi hirviöksi".

– Oppilaat ympäri maan oppivat suojautumaan lukemisen ja kirjoittamisen sijaan. Emme voi enää hyväksyä tätä normaalina, istuva demokraattipresidentti Joe Biden sen sijaan kommentoi ampumista.

Joukkosurmia kirjaavan Gun Violence Archiven mukaan Yhdysvalloissa on tapahtunut kuluvan vuoden aikana ainakin yli 380 joukkoampumista. Kyseinen sivusto määrittelee joukkoampumiseksi tapauksen, jossa on kuollut tai haavoittunut ainakin neljä ihmistä.

Uutista päivitetty 5.9. kello 6.23 tiedoilla epäillyn käyttämästä ampuma-aseesta sekä kuolleista uhreista.

Lue myös:

    Uusimmat