Kouvolassa 30 asteen raja rikki – tänään luvassa tukalampaa

Torstai 27.6. Lämmin viikonloppu hetkellisestä sateesta huolimatta 3:07
Lämmin viikonloppu hetkellisestä sateesta huolimatta.

Torstaina meni 30 asteen raja rikki Kouvolan Utin lentopoluntien mittauspisteellä.

Perjantaina sää saattaa muuttua tätäkin päivää kuumemmaksi, kertoo MTV:n meteorologi Jenna Salminen.

– Tänään (torstaina) mitattiin yli 30 asteen lukemia Kouvolan Utissa ja Kouvolan Utin lentopoluntien mittauspisteillä. 

Salminen kertoo, että perjantaina saattaa olla jopa tukalan kuumaa, vaikka taivaalla voikin olla hieman enemmän pilvisyyttä kuin tänään. 

Myös pieniä paikallisia vesisateita saattaa Salmisen mukaan tulla.

– Pienien paikallissateiden mahdollisuus on Pohjois-Karjalassa, Oulussa ja ehkä Länsi-Lapissa, Salminen kertoo, mutta lisää sateiden olevan hyvin nopeasti ohimeneviä. 

STT:n mukaan tukalan helteen varoitus on annettu perjantaiksi peräti 15:een Manner-Suomen maakuntaan. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapin eteläosissa on hellevaroitus.

Sade häätää helteet

Lauantaiksi sää muuttuu jotakuinkin täysin. Puoliltaöin tai viimeistään aamuyöllä lauantaina saapuu lännestä säärintama, johon liittyy kuurosadealue sekä ukkosta.

Saderintama etenee lauantaina itään, mutta ennen sen saapumista voivat lämpömittarit vielä kivuta maan itäosassa lähelle 30:tä astetta. Rintama etenee siten, että lännessä sää alkaa jo lauantaina iltapäivällä poutaantua. Lämpö jää kuitenkin siellä noin 20 asteeseen.

Sunnuntain odotetaan olevan melko poutainen. Korkeimmillaan lämpötila noussee noin 23:een asteeseen maan etelä- ja itäosissa. Yksittäisiä sadekuuroja saattaa vielä tulla paikoin.

Vaikka lauantaina ropisee suuressa osassa Suomea vettä, maa on kuuman jakson jäljiltä siinä määrin kuivaa, että sunnuntainakin on ennakkotietojen mukaan voimassa maastopalovaroitus muualla paitsi Lapissa, Kainuussa ja Koillismaalla.

Lue myös:

    Uusimmat