Kreikan MM-rallissa poikkeuksellinen ratkaisu – Ott Tänak nosti esiin huolenaiheen: "Mitä se onkaan huomenna?"

Ott Tänakilta pohjat testi-ek:lle – näkyvyys iso huolenaihe: "Mitä tämä onkaan huomenna metsässä" 2:04
Ott Tänakilta pohjat testi-ek:lle – näkyvyys iso huolenaihe

Kreikan MM-rallissa ajettiin tänä aamuna testierikoiskoe. Koko aamupäivän ykkönen oli MM-sarjaa johtava Hyundain Thierry Neuville, tosin olosuhteiden puolesta vertailukelpoisimmalla ensimmäisellä vedolla nopein oli perjantain ajojärjestyksessä kolmantena oleva tallikaveri Ott Tänak. Testi-ek vietiin läpi poikkeuksellisella tavalla.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tänak ja kartturinsa Martin Järveoja istuivat torstaiaamun ensimmäisellä vedolla ensimmäistä kertaa tosimielellä yhdessä sitten elokuun alussa Jyväskylässä sattuneen rajun ulosajon, jonka vuoksi Järveoja joutui viettämään yhden yön sairaalassa tarkkailussa.

Homma toimi mallikkaasti, sillä Tänak oli lyhyellä, 3,62 kilometrin mittaisella pätkällä 0,4 sekuntia nopeampi kuin Toyotan Takamoto Katsuta. MM-sarjan kärkimiehistä Toyotan Sébastien Ogier jäi 2,9, Neuville 3,2 ja Toyotan Elfyn Evans 3,9 sekuntia.

– Pölyn kanssa oli todella vaikeaa. Jos tilanne on näin paha avoimessa maastossa, mitä se onkaan huomenna metsässä? Näissä olosuhteissa odotettavissa on vaativa ralli, Tänak sanoi.

Huomionarvoista on, että testi-ek:n ensimmäinen veto ajettiin vain kahden minuutin lähtöväleillä. Perjantaina lähtövälit ovat lähtökohtaisesti kolme minuuttia.

Ensimmäisillä vedoilla huomattavaa oli myös Rally2-autojen vauhti. Gus Greensmith kellotti Skodallaan itse asiassa vielä sekunnin Tänakiakin kovemman ajan. Niin ikään Skodalla ajava Robert Virves jäi maanmiehestään Tänakista vain 0,7 sekuntia ja Citroënin Yohan Rossel tasan sekunnin.

Jälkimmäisillä vedoillaan pääluokan kuljettajat kiilasivat toki pienemmän luokan kuljettajien edelle, MM-sarjassa neljäntenä olevaa Evansia lukuun ottamatta. Walesilainen jäi toisellakin vedollaan 1,4 sekunin päähän Greensmithin ainoaksi jääneestä noteerauksesta.

Koko testi-ek:n nopein oli lopulta Neuville, joka ajoi viiden muun pääluokan kuljettajan tavoin pätkän läpi täydet kolme kertaa.

Toisaalta, kuten kuljettajien kommentit jo ennen testi-ek:ta kertoivat, Kreikassa ei välttämättä tarvitse olla nopein menestyäkseen. Erittäin vaativissa olosuhteissa vaaditaan myös malttia.

Tätä vain alleviivaa se, että testi-ek:ta lyhennettiin olosuhteiden vuoksi siten, että kolmen vedon sijaan pätkä oli poikkeuksellisesti pakko ajaa läpi vain yhden kerran.

Kilpailun ensimmäinen erikoiskoe ajetaan perjantaiaamuna.

Testi-ek:n tulokset (pääluokan kuljettajat, 1. vetojen mukaan):

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:
1.Ott TänakHyundai2:46,0
2.Takamoto KatsutaToyota+0.4
3.Dani SordoHyundai+0,7
4.Adrien FourmauxM-Sport+1,7
5.Sébastien OgierToyota+2,9
6.Thierry NeuvilleHyundai+3,2
7.Grégoire MunsterM-Sport+3,3
8Elfyn EvansToyota+3,9

 

Lue myös:

    Uusimmat