Sébastien Ogier lausui pahaenteisen arvion, kilpakumppanit komppaavat – "Järkyttävää"

Ott Tänakilta pohjat testi-ek:lle – näkyvyys iso huolenaihe: "Mitä tämä onkaan huomenna metsässä" 2:04
Ott Tänakilta pohjat testi-ek:lle – näkyvyys iso huolenaihe: "Mitä tämä onkaan huomenna metsässä"

Huomenna käynnistyvässä Kreikan MM-rallissa palataan olosuhteiden puolesta takaisin normaaliin. Viime vuonna kilpailu saatiin vietyä läpi rankkasateista huolimatta, mutta tänä vuonna tiestö on taas totutun kuivaa ja karua – ja vielä sitäkin rajumpaa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Seitsemättä kertaa urallaan Kreikan MM-rallin ajava, ensimmäisen kerran jo vuonna 2009 mukana ollut Toyotan Sébastien Ogier lausui puhuttelevan vertauksen. Hänen mukaansa olosuhteet Kreikassa eivät koskaan ole olleet niin rajut kuin nyt.

– On paikoitellen jopa järkyttävää nähdä, minkälaiset olosuhteet ovat, Ogier sanoi testi-ek:n maalissa.

Tallikaveri Elfyn Evans on siltä osin sama mieltä, että vastaavia olosuhteita ei ole nähty ainakaan kolmen viime vuoden aikana, kun Kreikka on taas ollut mukana kalenterissa.

MM-sarjaa johtavan Hyundain Thierry Neuvillen mukaan kisasta tulee vaativa niin autoille kuin renkaille, kun "kiviä on joka paikassa".

– Tiet ovat kokonaisuudessaan kapeampia kuin viime vuosina, mikä tekee tästä meille vaikeaa.

M-Sportin Adrien Fourmaux vertasi olosuhteita kauden aiempiin rajumpiin sorakisoihin ja tuli varsin kuvaavaan lopputulokseen.

– Olosuhteet ovat ehdottomasti rajummat kuin Portugalissa tai Sardiniassa, joissain paikoissa jopa rajummat kuin Safarissa.

Fourmaux'n tallikaverin Grégoire Munsterin mukaan perjantain pätkät ovat "ok", mutta vaikeuskerroin kasvaa lauantaista alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat