Kritisoitu Valioliiga-tuomari vedettiin sivuun – tutkinta käynnissä

Englantilaistuomari Anthony Taylor ei vihellä Valioliigan ottelua tänä viikonloppuna.

Chelsea voitti Bournemouthin lauantaina 1–0 vieraissa, minkä jälkeen kamppailun erotuomari Taylor joutui sosiaalisessa mediassa solvaamisen kohteeksi. Valioliiga on ottanut asian tutkintaan.

45-vuotias Taylor antoi lauantain yhteenoton aikana peräti 14 keltaista korttia, joista kahdeksan tuli Chelsean pelaajille. Kyseessä oli uusi Valioliigan ennätys.

Erotuomarijärjestö PGMOL:n tiedottaja kertoi, että Taylor on solvauksen seurauksena ohjattu neljännen erotuomarin tehtäviin kahteen viikonlopun otteluun.

Chelsealle ja Bournemouthille on kummallekin luvassa 25 000 punnan sakot Englannin jalkapalloliitto FA:lta, koska kumpikin joukkue sai pelissä yli kuusi keltaista korttia.

– Valitin Wesley Fofanaan kohdistuneesta rikkeestä, joka oli mielestäni melko selvä. Mutta niin voi käydä - kahdeksan keltaista korttia tuli luultavasti siksi, että tällaisissa peleissä on kyse kaksinkamppailuista ja taistelusta. Joskus peli vaatii sitä, kommentoi Chelsea-luotsi Enzo Maresca Sky Sportsille.

– En puhu erotuomarista. Olen puhunut, eikä se ole toiminut, joten päätin nyt kokeilla päinvastaista ja katsoa, mitä tapahtuu, sanoi Bournemouthin käskyttäjä Andoni Iraola.

Lue myös:

    Uusimmat