Kultajuhlat päättyivät sydänpysähdykseen – olympiavalmentaja saa kiittää nokkelia brittejä

Uzbekistanin nyrkkeilyvalmentaja saa kiittää kahta Ison-Britannian joukkueen jäsentä henkensä pelastamisesta.

Uzbekistanilainen nyrkkeilyvalmentaja Tulkin Kilitshev juhli suojattinsa Hasanboy Dusmatovin olympialaisten nyrkkeilykultaa niin railakkaasti että sai vakavan sairaskohtauksen. Kesken kultajuhlien uzbekkien huudot muuttuivat riemukkaista kauhunsekaisiksi, kun Kilitshevin sydän pysähtyi.

Kaksi Ison-Britannian joukkueen jäsentä kuulivat avunhuudot ja riensivät hätiin. Lääkäri Harj Singh ja fysioterapeutti Robbie Lills eivät epäröineet tilanteessa.

– Sieltä huudetiin lääkäriä ja apua. Harj lähti ensimmäisenä ja minä seurasin perässä ensiapulaukun kanssa, Lills selitti tilannetta Talksportin mukaan.

– Kun savuin paikalle noin 30 sekuntia Harjin jälkeen, oli hän aloittanut jo elvytyksen. Avasin ensiapulaukun, otin defibrillaattorin esiin ja laitoin anturit kiinni niin nopeasti kuin mahdollista. Kun laite oli analysoinut hänen sydänrytminsä, se neuvoi antamaan sähköshokin, joten teimme niin.

– Hän (Kilitshev) ei ensin reagoinut, mutta Harjin jatkaessa painelua noin 20-30 sekuntia hän virkosi yhtäkkiä.

Nyrkkeilyvalmentaja Kilitshevin onneksi briteillä oli tarvittavat välineet mukana. Hänet kuljetettiin sairaalaan jatkohoitoon ensiavun jälkeen.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti. Yritämme jossain vaiheessa päästä sairaalaan. Se olisi meille erittäin tunteellinen hetki,  lääkäri Singh kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat