Kultakypärä vietiin ambulanssilla sairaalaan – tämä kammotaklaus toi pitkän pelikiellon

Kammotaklaus toi Mestis-puolustajalle pitkän pelikiellon 0:47
Hokin Topi Heiskasen taklaus poiki viiden ottelun pelikiellon.

Hokin puolustaja Topi Heiskanen on saanut viiden ottelun pelikiellon keskiviikon IPK-ottelun taklauksestaan. IPK:n tähtihyökkääjä Leo Ring vietiin pääosuman seurauksena sairaalaan tarkastettavaksi.

Heiskanen taklasi Hokki-IPK-ottelun kolmannessa erässä Ringiä päähän ja sai tuomareilta 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Jääkiekkoliiton kurinpito kertoi perjantaina langettaneensa Heiskaselle lisäksi viiden ottelun pelikiellon.

Voit katsoa taklaustilanteen pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Tilanteessa Ring kuljetti kiekkoa Hokin kenttäpäätyyn kahden vastustajan pelaajan välistä, jolloin Ringiin nähden sivusuunnasta tilanteeseen tullut Heiskanen taklasi IPK:n kultakypärää.

– Taklaus kohdistuu vielä taklattavissa olevaan pelaajaan ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Asiassa esitetyn näytön perusteella on kiistatonta, että taklauksen yhteydessä taklaavan pelaajan kyynärpää osuu suoraan taklatun pelaajan päähän, kurinpidon päätöksessä kirjataan.

– Kurinpitoryhmä katsoo, että vaikka taklatun pelaajan painopiste madaltuu edellä vastustajien ahdistamana, ei tämä kuitenkaan tapahdu taklaukseen nähden niin äkillisesti, etteikö taklaavalla pelaajalla olisi ollut aikaa reagoida tähän.

Kurinpidon näkemyksen mukaan Ringin päähän kohdistuva isku on niin voimakas, että teko vaaransi "vastustajaa siinä määrin piittaamattomasti, että siitä tulee määrätä lisäseuraamus".

– Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että taklauksen suurin voima kohdistuu nimenomaisesti vastustajan päähän, ja että pääkontakti tapahtuu tosiasiallisesti osin kohotetulla kyynärpäällä.

Taklaus päätti Leo Ringin ottelun. IPK kertoi torstaina verkkosivuillaan, että hyökkääjä vietiin ambulanssilla sairaalaan, josta hän kotiutui tarkastusten jälkeen ottelua seuranneena aamuna. IPK:n mukaan Ring voi tilanteeseen nähden hyvin.

Viime kaudella Mestiksen runkosarjan pistepörssin voittanut Ring on tälläkin kaudella ollut IPK:n paras pistemies kymmenessä ottelussa tekemillään pisteillä 3+9.

Lue myös:

    Uusimmat