Kuningatar-pullaneliöt

Kuningatar kaurapullaneliöt
Kuningatar-pullaneliötMyllyn Paras
Julkaistu 09.08.2007 09:41(Päivitetty 14.08.2007 08:18)

Leivonnassa kannattaa käyttää nyt tuoreita marjoja! Tämä kevyt pullapohjainen piirakka on tehty kätevistä pakastetaikinalevyistä. Piirakan täyte ei valu, kun laitat marjat paistonkestävän hillon joukkoon. Jos haluat käyttää marmeladin sijaan omaa hilloa, lisää joukkoon perunajauhoja tai sämpyläjauhoja ja hyytelösokeria sitomaan marjojen nestettä.

Kuningatar-pullaneliöt

1 uunipellillinen, noin 25 palaa

  • 1 pkt (1 kg) pullataikinaa tai 1 annos (3 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa
  • Täyte:
  • 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
  • 1 dl paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • n. 6 dl mustikoita ja vadelmia
  • Pinnalle:
  • Pullataikinanauhoja:
  • 1 pkt (1 kg) pullataikinaa
  • Tai m uroseos:
  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita sulatettuna

Levitä pullataikinalevyt vieri viereen leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat suuren, pellin kokoisen piirakkapohjan. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa pellin reunoille. Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45-60 min ajan). Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän.

Sekoita täytettä varten varovasti marmeladit ja marjat keskenään. Levitä täyte kohonneelle pullapohjalle. Koristele piirakka kohonneesta pullataikinasta tehdyillä nauhoilla tai ripottele pinnalle hiutalemuruseos.

Paista 175-200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 30 min. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Voit käyttää piirakkaan myös herukoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle