Kuningaskuntien lompakoiden paksuudessa on suuria eroja. Skandinavian rikkaimmat kuninkaalliset löytyvät Ruotsista.
Kuningasperheillä on harvoin puutetta pikkurahasta, mutta erot eri maiden perheiden välillä ovat kuitenkin suuria, uutisoivat Daily Mail ja Aftonbladet.
Rikkaiden lomparatiisina tunnetun Monacon voisi olettaa olevan kuningaskunnista äveriäin, mutta rikkaimman kuningaskunnan titteli menee yllättäen Liechtensteiniin. Maan omaisuuden kerrotaan olevan arviolta kuuden miljardin euron luokkaa.
Prinssi Hans-Adam II:n johtaman perheen varallisuus on koostunut perheen omistaman LGT Group -yhtiön tuottamista pankkibisneksistä, minkä lisäksi perhe omistaa runsaasti maata ja mittavan taidekokoelman.
Toiseksi rikkaimpia Euroopassa ovat Monacon Grimaldit. Heitä listauksessa seuraavat Britannian Windsorit, Hollannin Orange-Nassaut ja viidentenä Ruotsin Bernadottet.
Vaikka Monaco on listalla vasta toisena, ei maan prinssi Albertilla ole rahasta pulaa. Euroopan rikkaimpana prinssinä miehen henkilökohtainen omaisuus huitelee 850 miljoonan euron tietämillä. Miehen kerrotaan omistavan muun muassa noin neljännes maansa pinta-alasta sekä laaja kokoelma antiikkiautoja.
Hollanti kallein
Hollannin kuningasperheellä on millä mällätä. Daily Mailin mukaan Hollanti on pienestä koostaan huolimatta Euroopan kallein kuningaskunta. Veronmaksajat pulittavat maan pyörittämisestä noin 40 miljoonaa euroa vuodessa. Kuningas Willem-Alexanderin ja kuningatar Maximan menot nielevät noin seitsemän miljoonaa euroa vuodessa, ja ulkomaan edustusmatkat ja muut viralliset velvoitteet noin 26 miljoonaa.
Espanjan kunigasperhe ei yltänyt Euroopan viiden rikkaimman kuningaskunnan listalle, mutta maailman suurin palatsi löytyy Espanjasta. Palacio Real de Madrid, jossa on muun muassa 3 418 huonetta, on käytössä nykyään enää seremoniatilaisuuksissa. Linna valmistui vuonna 1755.
Norja listan hännillä
Skandinavian kuningaskunnista rikkain on Ruotsi. Eurooppaan verrattaessa maa sijoittuu viidenneksi. 69-vuotiaan Kaarle Kustaan johtaman perheen omaisuus on noin 36 miljoonaa euroa. Perheellä on käytössään kaikkiaan 11 palatsia ympäri Ruotsia.
Yksi Euroopan köyhimmistä hallitsevista kuninkaista on Norjan Harald. Miehen henkilökohtaisen omaisuuden arvioidaan olevan "vain" noin kymmenen miljoonaa euroa.
Laskujen kanssa kuningasperheen ei kuitenkaan tarvitse tuskailla, sillä Norjan valtio avustaa kuninkaallisia joka vuosi noin 15 miljoonan euron potilla.