Kuohuttanut ratkaisu haukuttiin SM-liigapelin jälkeen vitsiksi – tuomaripomo vastasi ärähdykseen

Ukkoa pihalle Jyväskylässä! Tästä painista isot rangaistukset 3:10
Ukkoa pihalle Jyväskylässä! Tästä painista isot rangaistukset

JYPin ja TPS:n lauantaisessa SM-liigaväännössä nähtiin pystypaini, josta Aaro Vidgren ja Leevi Teissala saivat suihkukomennukset. Tuomio ei tyydyttänyt päävalmentajia. Paikalla ollut erotuomaripomo Jyri Rönn kommentoi tapausta heti tuoreeltaan. 

JYPin Vidgren ja TPS:n Teissala ottivat toisistaan mittaa toisen erän lopussa vihellyksen jälkeen. Teissalan hanskat putosivat tilanteessa. Myös Vidgrenin toinen kiekkokäsine putosi tuoksinnassa.

Ottelun tuomaristo laittoi kiistakumppanit suihkuun.

Tästä väännöstä tuomittiin suihkukomennukset. Katso tilanne pääkuvan videolta.

Pelin jälkeen JYPin päävalmentaja Mikko Heiskanen kutsui ratkaisua vitsiksi. JYP-penkki ja kotiyleisö protestoivat tuomiota äänekkäästi myös heti kaukalossa.

– Lähinnä vitsi koko liigalta tuo. Siinä hanskat päällä käytännössä tapellaan. Ihan turhia tuommoiset. Miksi siitä edes antaa jäähyä tai kakkonen annettaisi siitä. Mutta ne on säännöt. Tunnetta tässä pitää olla, mutta sitten pistetään pois tuosta. En ymmärrä tuommoista. 

TPS:n Tommi Miettinen komppasi kollegaansa. 

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn oli paikalla lehdistötilaisuudessa. Myös hän otti kantaa tuomioon. Hänen mukaansa tapauksessa olisi myös laajemman keskustelun paikka. 

– Ei tässä haluta tunnetta tappaa, kuten valmentajat toivat esille. Puhuin tuomareiden kanssa, päätös on nyt tuommoinen, kun niitä on tällä kaudella jonkin verran ollut, mutta itse olen samaa mieltä, että oltaisiin varmaan voitu päästä vähän pienemmälläkin. Tasainen vääntö molemmin puolin, ei siinä mitään aloittajaa ollut, Rönn sanoi.

JYP voitti lauantain matsin 4–3. Jerry Turkulainen iski ratkaisumaalin vain viiden sekunnin jälkeen jatkoajalla.

Lehdistötilaisuus: JYP - TPS 5:46
TPS:n Tommi Miettinen ja JYPin Mikko Heiskanen olivat samalla linjalla, ulosajotuomiot olivat liikaa

Lue myös:

    Uusimmat