Peräti 64 vuotta toiminut ravintola Palace tarina päättyy tänään irtaimiston huutokauppaan Helsingin Etelärannassa.
2:07
Ravintola avattiin Etelärantaan vuoden 1952 kesäolympialaisia varten. MTV:n arkistopätkässä voit nähdä miltä silloin uutuuttaan kiiltelevä ravintola näytti.
Arkistopätkässä amerikansuomalainen, Euroopan armeijoiden ravintoloiden tarkkailija Eric Wolling tutustui arkkitehti Viljo Revellin opastamana ravintola Palaceen vuoden 1952 kesällä.
Merkille pantavaa ravintolan pitkästä historiasta on, että Palace sai ensimmäisenä suomalaisravintolana Michelin-tähden vuonna 1987.
Tänään kelllo 10:ltä alkavassa huutokaupassa ravintolan koko irtaimisto keittiökoneista, viinilaseista, hopeista ja huonekaluista huutokaupataan. Huutokaupattavana on muun muassa nimenomaan ravintolaan suunniteltuja huonekaluja ja astioita.
Huutokaupan järjestäjänä toimii Auxxi Huutokaupat.