Toim. Kati Nappa
Kuskusia ja ahvenfileitä
500-600 g ahvenfileitä, kirjolohta tai muuta kalaa
öljyä ja voita
suolaa, pippuria
tilliä
sitruunalohkoja
Paista kalat kevyesti voin ja öljyn seoksessa. Mausta. Tarjoile seuraksi halukkaille sitruunalohkoja.
Kuskus
3 dl kuskussuurimoita
3 dl vettä
3 rkl öljyä
ripaus suolaa
2-3 kevätsipulia
8 kirsikkatomaattia tai 2-3 tavallista kiinteää tomaattia
1-2 rkl kapriksia
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon silputut kevätsipulit ja hauduta hetki. Vedä kattila pois liedeltä ja sekoita kuskussuurimot joukkoon. Anna kuskusin turvota 2 minuuttia kannen alla. HUOM!! Sekoita joukkoon öljy ja puolikkaat tai lohkotut tomaatit ja kaprikset ja anna turvota vielä noin 3 minuuttia. Kuumenna varovasti tarvittaessa. Tarjoa heti kalan kanssa.
Salaatti varhaiskaalista
1/2-1 varhaiskaali
1 prk ruoka- tai maustamatonta jogurttia
ripaus suolaa
runsaasti tilliä tai ruohosipulia
Leikkaa kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi tai raasta kaali. Sekoita joukkoon loput aineet ja anna mehustua hetki kylmässä ennen tarjoilua. Tarjoa kaali mielellään erikseen alkusalaattina leivän kanssa.