Sade alkaa kuin taikaiskusta juuri, kun presidentti Donald Trump on vannonut virkavalansa.
Vesipisarat eivät kuitenkaan lannista yleisöä, joka hurraa hurmaantuneena uudelle valtionpäämiehelle.
Moni virkaanastujaisiin tullut on herännyt aamuyöstä ja palellut tuntikausia odottaen tätä hetkeä. Osa on paikalla Trumpin persoonan innoittamana, mutta monen sydän sykkii itse seremonialle.
19-vuotiaalle Mary Mertesille kaikkein tärkeintä päivässä on rauhanomaista vallanvaihtoa symboloivat juhlallisuudet.
– On vaikuttavaa olla täällä pääkaupungissa todistamassa seremoniaa. Olen innoissani kaikesta, mitä tämä päivä edustaa.
Samaa mieltä on 45-vuotias Barbara Locke, joka oli päättänyt tulla perheensä kanssa paikalle riippumatta siitä, kuka vaalit voittaisi.
– Tämä on historiallinen hetki.
1:15
Buuauksia Clintonille
Vaikka Mertes ja Locke eivät ole paikalla ensisijaisesti Trumpin vuoksi, kumpikin kertoo äänestäneensä tätä. Niin tuntuu tehneen valtaosa läsnäolijoista.
Kun Trumpille hävinnyt Hillary Clinton astuu lavalle entisen presidentin puolison roolissa, siellä täällä joku buuaa äänekkäästi. Muut taputtavat kohteliaasti.
Myöhemmin Clintonille nauretaan avoimen vahingoniloisesti, kun hänen kasvonsa näkyvät lähikuvassa suurilla näyttöruuduilla.
Myös väistyvä presidentti Barack Obama saa viileän vastaanoton. Entiset republikaanipresidentit puolisoineen saavat kävellä lavalle lämpimien aplodien ja äänekkäiden hurraahuutojen säestämänä.
Mieltä ilmaistaan täällä avoimemmin kuin on ollut tapana. Ryhmä juhlaväkeä puhkeaa kovaäänisiin buuauksiin, kun demokraattisenaattori Charles Schumer viittaa puheessaan maahanmuuttajiin positiivisessa sävyssä.
Trumpia vastustavia mielenosoittajia on tapahtuma-aidan sisäpuolelle soluttautunut kourallinen. He häiritsevät uuden presidentin puhetta hetken protestihuudoillaan ja marssivat sitten suosiolla ulos.
2:03
Trump innostaa
Trumpin ihailijoita on luonnollisesti paikalla runsaasti.
Uutta presidenttiä intohimoisesti kannattavat Nicole Edelmann ja hänen äitinsä Jacqui Edelmann ovat pukeutuneet juhlan kunniaksi Trump-lippalakkeihin.
23-vuotias Nicole Edelmann halusi matkustaa paikan päälle Kaliforniasta saakka ja sai Coloradossa asuvan äitinsä houkuteltua mukaan.
– Nämä ovat ensimmäiset vaalit, joista olen ollut innostunut, hän kertoo.
– En ollut aiemmin nähnyt ketään niin intohimoista (kuin Trump), joka tuntuu todella välittävän tästä maasta.
Ihmistä suurempi seremonia
Juhla sujuu rauhallisesti, vaikka mielenosoittajat etukäteen uhosivat muuta.
Järjestyshäiriöitä suunnitellut DisruptJ20-ryhmä on kenties aliarvioinut järjestyksenvalvojien mahdin. Varmaa on, etteivät he ymmärtäneet riittävän selvästi, miten omistautuneita juhliin kutsutut ihmiset ovat.
Mielenosoittajien tarkoitus oli vallata aamuseitsemän aikoihin tapahtuman turvatarkastuspisteet ja estää ihmisiä osallistumasta tilaisuuteen. Pisteet kuitenkin avattiin jo kuudelta, ja seitsemään mennessä todella moni oli jo omalla paikallaan odottamassa suurta hetkeä.
Mertes kannattaa ihmisten oikeutta osoittaa mieltään Trumpia vastaan mutta suree sitä, että osa mielenilmauksista pyrkii häiritsemään seremoniaa.
– Ihmisten pitäisi kunnioittaa (rauhanomaisen vallanvaihdon) prosessia, vaikka he vihaisivat valituksi tullutta henkilöä, hän sanoo.
– Tämä seremonia on meitä kaikkia suurempi.