Timesin mukaan Kellogg ehdotti, että Dneprjoen länsipuolella tulitaukoa valvoisivat Britannian ja Ranskan johtamat joukot ja itäpuolta Venäjä.
Yhdysvaltain Ukraina-erityislähettiläs Keith Kellogg on selittänyt viestipalvelu X:ssä Ukrainaan liittyvää kommenttiaan, jossa hän vaikutti ehdottavan Ukrainan jakamista erillisiin vyöhykkeisiin osana rauhanneuvotteluja.
Times-lehden mukaan perjantaina julkaistussa haastattelussa Kellogg sanoi, että Ukrainassa voitaisiin toimia kuten Berliinissä toisen maailmansodan jälkeen, kun Berliini jaettiin Venäjän, Ranskan ja Britannian ja Yhdysvaltojen vyöhykkeisiin.
80-vuotias Kellogg syyttää Timesia sanojensa vääristelystä. Kellogg sanoo nyt, ettei tarkoittanut Ukrainan jakamista, kuten Times-lehti oli otsikoinut. Hän sanoo tarkoittaneensa ainoastaan sitä, kuinka rauhansopimuksen toteutumista valvovat joukot voisivat jakaa vastuualueita. Kelloggin mukaan Yhdysvaltojen joukot eivät olisi mukana.
Lue myös: Kummallinen ele tallentui videolle, kun USA:n erityislähettiläs tapasi Putinin
Jakolinjana Dneprjoki
Timesin mukaan Kellogg ehdotti, että Ukrainaa jakavan Dneprjoen länsipuolta valvoisivat Britannian ja Ranskan johtamat joukot. Tämä ei provosoisi Venäjää, Kellogg lisäsi Timesin mukaan. Ukrainan pinta-ala on tarpeeksi suuri useiden maiden armeijoille valvomaan tulitaukoa.
Venäjän armeijan joukot puolestaan sijaitsisivat itäpuolella, Venäjän miehittämällä alueella. Näiden alueiden välissä olisi demilitarisoitu vyöhyke sekä Ukrainan joukot, Kellogg sanoi Timesin mukaan.
8:32Ollaanko Ukrainassa yhtään lähempänä rauhaa, Viiden jälkeen -ohjelmassa kysyttiin maaliskuussa.