Kuvankaunis Mailis Penttilä opastaa: 10 kohdan kesäinen päivämeikki

IMG_6154
Julkaistu 28.07.2016 12:55

Maria Aarnio

maria.aarnio@mtv.fi

Vilma Vuorio

vilma.vuorio(at)mtv.fi

Meikkitaiteilija, Miss Helsinki -finalisti ja Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Mailis Penttilä loihti raikkaan kesämeikin MTV:n toimittajalle. Katso yksityiskohtainen ohje myös videolta!

Meikkitaiteilija, Miss Helsinki -finalisti ja Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Mailis Penttilä loihti raikkaan kesämeikin MTV:n toimittajalle.

– Tällainen ruskea meikki sopii mielestäni aika lailla kaikille. Keväällä ja kesällä on ollut suosittua sininen luomiväri, mikä kuulostaa pelottavalta, mutta jos sitä laittaa maltillisesti, se on todella makean näköinen.

Lue ohje meikin tekemiseen alta. Voit myös katsoa ohjeet yllä olevalta videolta!

1. Luomiväri

Aluksi silmäluomi pohjustetaan, ja pohjustusaine kiinnitetään puuterilla. Sitten lisätään halutut luomivärit: ensin pohjalle vaalea, sitten tummemmat värit silmän ulkonurkkaa kohti. Värit häivytetään niin, ettei luomelle jää rajuja rajoja.

IMG_6045

Häivytykseen on oma sivellin, samoin sekä tummalle että vaalealle värille. Toisaalta vain yksi sivellin riittää, jos sitä malttaa putsata välillä.

– Vuorotellen lisätään ja häivytellään, lisätään lisää ja häivytellään, Penttilä neuvoo.

IMG_6057

Tumma väri tulee luomivakoon ja silmän ulkonurkkaan.

2. Silmien rajaus

Pohjan ja luomivärin jälkeen silmään tehdään rajaus. Penttilä tekee rajauksen siveltimellä ja cake-linerillä: se on kakkumainen, musta väri, jossa kosteaa sivellintä pyöritellään. 

– Siveltimellä saa tehtyä todella tarkkoja viivoja. Tee varovasti, pieniä vetoja. Älä yritä vetää kerralla koko rajausta, Penttilä neuvoo.

Väri juoksee, jos se on liian märkää, joten veden kanssa ei kannata lotrata liikaa.

IMG_6218

Tue kättä omaan käteen tai esimerkiksi pöytään rajausta tehdessäsi.

Tämän jälkeen ripset taivutetaan ja yläripsiin levitetään ripsiväriä. Väreistä Penttilä suosii mustaa. Arkimeikkiin hän ei suosittele räikeitä värejä.

Toisen ripset on helppo meikata siveltimellä, jolla väriä sivellään ripsien ylä- ja alaosiin. Itse meikatessa kannattaa suosia ripsiväriharjaa, joka tulee värin mukana.

Ripset voi erotella terävällä siveltimellä, jos ne paakkuuntuvat yhteen.

3. Kulmat

Kun ripset ovat valmiit, meikataan kulmat. Penttilä suosii omissa kulmissaan geelimäistä kulmaväriä.

– Sillä ei tule niin selviä rajoja kuin kulmakynällä. Kynällä kulmista tulee helposti piirretyn näköiset. Geelillä saa tehtyä kevyemmin ja vahvemmin, hän kuvaa.

Kulmakarvoja Penttilä opetteli meikkaamaan YouTube-videoiden avulla. Harjoitus tekee tässäkin mestarin.

– Kun on kunnon välineet, hyvä sivellin ja hyvä väri, kulmien laittaminen on huomattavasti helpompaa. Toinen vaihtoehto kulmavärille on puuterimainen väri. Kyniä käyttäisin vain, jos on hyvin pehmeä kynä: laittaisin sitä kädelle, ja sitten siveltimellä. Puuterimaisilla väreillä saa tehtyä luonnollisen värin, mutta jos kulmaa täytyy piirtää kohtaan, jossa sitä ei ole, puuterimainen sävy tarttuu hieman huonosti.

IMG_6077

Kulmien värittämisen jälkeen sipaistaan kulmien ulkopuolelle vaaleaa väriä.

– Se on kikka, jonka opin videoista. En piirrä niin selvästi kulman rajaa, vaan häivytän sitä, ja piirrän kulman sitten esiin vaaleammalla värillä.

Kulmat viimeistellään geelillä: se kiinnittää karvat, ja samalla mahdolliset puuterijäämät poistuvat.

4. Meikkipohja

Seuraavaksi edessä on meikkipohja. Alimmaksi tulee kosteusvoidetta. Jos voide vaatii pitkän imeytymisajan, sen voi levittää ennen meikinteon aloittamista.

Voiteen päälle levitetään meikkivoide. Voiteita voi sekoittaa, jotta ihon oma sävy löytyy. Poskelle levittämällä testataan, että sävy sopii kaulan ihon sävyyn. Voidetta voi jatkaa myös kaulan alueelle, jotta vältetään niin sanottu ”minulla on naamari” -look.

IMG_6147

Meikkivoidetta voi levittää käden päältä tai paletilta siveltimellä ja meikkisienellä.

– Sormilla en laittaisi meikkivoidetta kasvoille, vaikka moni tekee niin. Se on vähän epähygieenistä, että laittaa käsin meikkiä kasvoille. Moni kehuu, että kädet ovat lämpimät ja voide sulautuu sinne hyvin, mutta kyllä siveltimellä saa sen myös hyvin tasaisesti.

Siveltimen jälkeen voiteen voi tasoittaa meikkisienellä: sieni kastellaan ja kuivatetaan, sitten siihen sipaistaan vähän meikkivoidetta. Muista levittää voidetta myös nenänpieliin!

Mahdollisiin näppyihin voi tuputtaa punaisuudenestäjää. Koko iholle tuotetta ei kannata levittää, sillä se on raskasta.

– Kyllä meikkivoidekin peittää punaisuutta, kun kevyesti laittaa. Ei siis kannata laittaa paksua kerrosta vain siksi, että ehkä voisi punastua, Penttilä sanoo.

IMG_6107

Meikkivoidetta voi levittää sienellä.

Silmän alle levitetään peitevoidetta, joka häivytellään sienellä.

– Arkena laitan tätä vähemmän, mutta iltameikkiin vahvemmin. Jos on lähdössä yökerhoon, jossa on pimeää, meikki saa olla vahva, Penttilä kuvailee.

5. Varjostus

Meikkivoide jättää ihon melko yksiulotteiseksi ja vaaleaksi, joten sen päälle tehdään varjostukset.

Varjostus tehdään poskelle kohtaan, joka valon osuessa jäisi muutenkin varjoisaksi.

Jos et tiedä, mitä kohtaa varjostaa, suipista suutasi kuin antaisit suukon; varjosta sitten poskesta se kohta, joka jää kuopalle. Pehmennä väriä sienellä.

6. Poskipuna

Seuraavaksi häivytellään poskipunaa posken päälle. Tarkoitus ei ole tehdä punalla näkyvää väriläiskää.

– Itse en oikeastaan koskaan jättäisi laittamatta poskipunaa. Siitä tulee ihana hehku. Voidemaisella punalla saa poskille kivan hehkun, eikä se näytä siltä, että kyseessä on viiva tai pallo poskipunaa, Penttilä kuvaa.

7. Puuteroi

Seuraavaksi iholle tupsutellaan kevyesti puuteria.

– Jos puuteria panee liian paksusti, tulee helposti sellainen ”pakkeli”. Puuteria pitää toisaalta olla, koska jos laittaa esimerkiksi varjostusväriä tai poskipunaa, se pitää kiinnittää puuterilla.

8. Alaripset

Seuraavaksi meikataan alaripset. Tarkoituksena on saada ripset erottumaan lisäämällä niille hieman väriä. Sitten siirrytäänkin huulimeikkiin.

IMG_6117 

Huulet väritettyinä.

9. Huulet

Arkimeikin huulia ei tarvitse pohjustaa, sillä varsinkin nuorilla huulilla väri pysyy ilman pohjaakin. Huulet rajataan huulenrajauskynällä.

– Ei ole tarkoitus tehdä tummia rajoja ja muuten vaaleita huulia. Rajaan itse aina joka meikkiin huulet kokonaan, Penttilä kuvaa.

Rajaus tehdään kuten silmään. Tarkoitus on seurata oman huulen rajaa, mutta kynällä voi myös feikata: esimerkiksi piirtää hieman oman huulen rajan yli. 

IMG_6141

Huulet väritetään kauttaaltaan rajauskynällä. Huulipunaa ei siis välttämättä tarvita.

– Jos haluat mattahuulet, jätä ne rajauskynällä tehdyiksi. Tai sitten voi lisätä punaa tai huulikiillettä päälle. Kesällä on näkynyt paljon todella kiiltäviä huulia, se on kivan näköistä myös.

Jos värit hirvittävät, väritetyn huulen päälle voi valita myös värittömän huulikiillon. 

Päivämeikki: Ennen ja jälkeen

10. Kuulto

Lopuksi kesäihon pinnalle sivellään kevyesti kuultavaa väriä. Tuotetta voi sipaista otsalle ja poskipäihin.

– Kesällä näkee paljon sitä, että laitetaan aurinkopuuteria tai kuultavia tuotteita aivan liikaa, ja koko naama kiiltää. Se ei ole tarkoitus, vaan se, että meikki olisi vähän hohtava. Tällaisia tuotteita käytetään ensin varovasti, kevyesti, ja sitten voi lisätä. Kesään sopii kuulto!

Etkö osaa kiinnittää irtoripsiä? Katso:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kesäiho