Kuvat julki: Korkeasaareen syntynyt manulinpentu on jotain aivan liian suloista

Manulien lemmenloma tuotti tulosta – Korkeasaareen syntyi manulipentu! 2:59
Manulien lemmenloma tuotti tulosta – Korkeasaareen syntyi manulipentu! Tuotanto: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha (2023)

Korkeasaaren manuleiden lemmenloma tuotti tuloksen – ja miten söpö tuo tulos onkaan!

Korkeasaaren manuleille on syntynyt ensimmäinen jälkeläinen, eläintarha kertoo tiedotteessaan.

Pentu "seurailee emoaan ja leikkii"

Naaraspentu on kahden kuukauden ikäinen ja painaa puoli kiloa. Se on paitsi käsittämättömän suloinen, myös reipas ja liikkuvainen.

– Manulinpentu seurailee emoaan ja leikkii emon sille tuomalla ruualla, mikä on harjoitusta siihen, että pentu kasvaa pian pois maitoruokinnasta. Kamerasta seuraamme, miten pentu vilistää menemään sisätiloissa ja ulkotarhaankin se kävi jo varovasti kurkistamassa, kertoo tiedotteessa eläintenhoitaja Jonne Stenroth

Manulit ovat tunnettuja yrmystä ilmeestään, ja pikkupentu osaakin kuvien perusteella ilmehtiä valloittavasti.

Somessa minimanuli keräsi heti ihastuneita kommentteja.

– Minkä ikäisenä ilme muuttuu manuleille ominaiseen "pitäkää tunkkinne" -muotoon? Facebookissa tosin vitsaillaan. 

Lemmenloma keväällä 2023

Manulilapsen emo on syntynyt Saksassa Chemnitzin eläintarhassa. Suomen uuteen manulitarhaan se muutti syksyllä 2022. Seuralaiseksi löytyi Budapestin eläintarhasta vuoden ikäinen uros.

Nuori manulipari kohtasi toisensa keväällä 2023. Rakkautta oli välittömästi ilmassa, sillä kaksikko paritteli useita kertoja.

Kesäkuussa henkilökunta tiesi, että tosi on kyseessä. Tuolloin nelivuotiaan manulinaaraan käyttäytyminen muuttui; se alkoi viettää paljon aikaa pesäkopissa. Kun koppi päästiin tutkimaan, sieltä löytyi pentu. 

Tavallisesti manulit ovat yksineläjiä. Manulipariskunta onkin samassa tarhassa vain kiima-aikoina; tavallisesti uros elelee Kissalaakson takatarhassa, mihin vieraat eivät pääse.

Manuli on paksuturkkinen arokissa ja kotoisin Aasiasta. NIiden määrä luonnossa on ollut pitkään vähenevä, vaikka Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) luokitteleekin lajin elinvoimaiseksi. 

Lähde: Korkeasaari

 

Lue myös:

    Uusimmat