Édith Piaf oli yksin maailman tunnetuimpia ja rakastetuimpia chanson-tulkitsijoita.
Laulaja Édith Piaf syntyi 19. joulukuuta 1915. Laulaja tuotti uransa aikana satoja kappaleita, mutta ei koskaan julkaissut kokonaista albumia.
La vie en rose ja Non, je ne regrette rien -kappaleistaan tunnettu laulajatar nousi maailmanmaineeseen vasta kuolemansa jälkeen.
Piafin elämä päättyi vuonna 1963, naisen ollessa vasta 47-vuotias.
Raadollisen laulajattaren elämästä on kerrottu monia versioita, mutta asioiden todellinen laita jäänee ikuiseksi arvoitukseksi. Piafin kerrotaan lapsuudessaan olleen sokea ja kalju ja Piafin elämä oli täynnä raskaita ja traagisia käänteitä.
Nuoruudessaan Piaf esiintyi katulaulajana. Vuonna 1935 hän siirtyi laulamaan yökerhoihin, mistä ura eteni musikaalilavoille ja yhteistyöhön näyttelijöiden ja runoilijoiden kanssa.
Hän teki yhteistyötä ystävänsä Jean Cocteaun kanssa läpi elämänsä. Cocteau jopa kuoli samana päivänä kuin Piaf.
Maailman sotien jälkeen Piaf nautti menestyksestä Ranskassa, jossa hän oli maan kärkiviihdetaiteilijoita.
Piaf avioitui elämänsä aikana kahdesti. Hänen ensimmäinen puolisonsa oli Jacques Pills, jonka kanssa hän avioitui vuonna 1952.
Vain 142-senttisen laulajattaren toinen aviopuoliso oli häntä huomattavasti nuorempi näyttelijä-laulaja Théo Sarapon kanssa. Hänen elämänsä suuri rakkaus oli kuitenkin nyrkkeilijä Marcel Cerdania, joka kuoli vuonna 1949 lento-onnettomuudessa matkallaan Pariisista New Yorkiin tapaamaan Piafia.
Maksasyöpä vei Piafin hautaan alle 50-vuotiaana. Piaf menehtyi Ranskan Rivieralla 10. lokakuuta 1963, mutta kuolema virallistettiin vasta 11. lokakuuta, kun ruumis oli toimitettu Pariisiin.
Nainen käytti elämänsä aikana runsaasti alkoholia sekä morfiinia. Hän jäi niihin riippuvaiseksi käytettyään niitä auto-onnettomuuden aiheuttamiin kipuihin 1950-luvun alkupuolella.
Katolinen kirkko eväsi Piafilta oikeuden messuun. Hautajaisseremonia kuitenkin veti Pariisin kadut täyteen surijoita, joita arvellaan osallistuneen tilaisuuteen satoja tuhansia ihalijoita.
Piafin hauta löytyy Pére-Lachaisen hautausmaalta Pariisista.
Piafin tarina on tuotu valkokankaalle useita kertoja. Viimeisimpänä häntä näytteli Marion Cotillard vuonna 2007 ilmestyneessä Pariisin varpunen – Edith Piaf –elokuvassa, josta hän voitti parhaan naispääosan Oscarin.