Kylian Mbappen ratkaisu suututtaa Ranskassa

Real Madridiin tästä kaudesta alkaen siirtynyt Kylian Mbappe ei ollut maaottelutauolla Ranskan maajoukkueen käytettävissä, vaikka pelasi hiljattain seurajoukkueensa riveissä.

Mbappe oli syyskuussa poissa Realin vahvuudesta lihasvamman takia. Hän kuitenkin palasi kentälle viikko sitten keskiviikkona Lillea vastaan pelatussa Mestarien liigan ottelussa. Lauantaina hän oli jo avauksessa La Ligan ottelussa Villarrealia vastaan.

Tulevana viikonloppuna Israelia ja Belgiaa vastaan Kansojen liigassa pelaavan Ranskan väreissä Mbappea ei kuitenkaan nähdä. Päävalmentaja Didier Deschampsin mukaan päätöksen taustalla oli pelituntuman puute.

– Kylianissa henkilöityy moni asia. Seurajoukkueen ja maajoukkueen intressit eroavat merkittävästi toisistaan, Deschamps myönsi.

– Meidän täytyy muistaa myös se, että hänen työnantajansa on seura, ei (Ranskan) jalkapalloliitto.

Ranskassa Mbappen päätös on herättänyt runsaasti kritiikkiä. Hänet ehdittiin juuri nimetä maajoukkueen ensisijaiseksi kapteeniksi. Varakapteeni Antoine Griezmann puolestaan ilmoitti hiljattain lopettavansa maajoukkueuransa.

– Kapteenina hänen pitää olla esimerkkinä faneille eikä hän ole sitä ollut, arvosteli Ranskan maajoukkueen kannattajaryhmän puheenjohtaja Fabien Bonnet L’Equipe-lehdelle.

Entinen maajoukkuepelaaja Maxime Bossis paheksui tähtipelaajan poisjääntiä.

– Jos olet loukkaantunut, niin silloin et pelaa seurajoukkueessasi eikä sinua kutsuta maajoukkueeseen, mutta jos tulet vaihtopenkiltä Mestarien liigan peliin ja olet liigamatsissa avauksessa, se tekee asioista hämäriä, Bossis totesi.

Maalikooste: Real Madrid - Villarreal 2:17
Kylian Mbappe oli avauskokoonpanossa, kun Real Madrid voitti lauantain liigaottelussa Villarrealin.

Lue myös:

    Uusimmat