Kyllä isä osaa -tähti Jarno Jokinen, 46, koki teini-ikäisenä myös julkisuuden ikävät puolet: "Alkaa väkisinkin näkemään ihmisissä sitä..."

Jarno Jokinen lähettää terveisensä Kyllä isä osaa -faneille 0:34
Videolla Jarno Jokinen lähettää terveisensä Kyllä isä osaa -faneille

Kyllä isä osaa -tähti Jarno Jokinen nousi julkisuuteen teini-ikäisenä. Aina se ei ollut pelkästään mukavaa.

90-luvun rakastettu Kyllä isä osaa -komediasarja on herännyt uudelleen henkiin, kun sarjaan perustuva, samanniminen elokuva saapui valkokankaille 28. maaliskuuta. Elokuvan päärooleissa nähdään samat tutut kasvot kuin Kyllä isä osaa -tv-sarjassakin: Perheen isää esittää Tom Lindholm, äitiä Tuija Ernamo, Jonna-tytärtä Maiju Jokinen ja Jussi-poikaa Jarno Jokinen. Lisäksi perheessä on yksi uusi tulokas, Jonnan poika Junnu (Vilppu Eleinen).

Kyllä isä osaa -sarjassa ja nyt myös elokuvassa Jussi-poikaa esittävälle Jarno Jokiselle valkokankaalla esiintyminen oli uusi, jännittävä kokemus. Hän kuitenkin totesi, että seurana on tuttu perhe kolmen vuosikymmenen takaa, jonka kanssa työskentely on hänen mukaansa ihanaa.

Jarno valmistautui Kyllä isä osaa -elokuvan kuvauksiin silmäilemällä Kyllä isä osaa -sarjaa. Vuosien takainen hahmo löytyi tutun ruutuperheen kanssa helposti. 

– Meillä on rytmiikka ja luottamus toisiimme. Kun kävelee settiin ja näkee ihmiset ympärillään, niin Jussi on jo siinä valmiina, hän kertoi MTV Uutisille Kyllä isä osaa -kutsuvierasensi-illassa.

Nykyisin 46-vuotias Jarno oli teini-ikäinen, kun hän hyppäsi Jussi-pojan rooliin Kyllä isä osaa -televisiosarjassa. Se aika on piirtynyt hänen mieleensä positiivisina muistoina. 

– Kun teini-ikäisenä poikasena pääsee tekemään jotain niin hämmentävän isoa, niin olihan se aikamoinen kokemus.

Jarno muistaa saaneensa tuolloin paljon valmiina: Lapset saivat olla kuvauksissa lapsia, eikä heitä käsitelty kuten ammattilaisia – positiivisessa mielessä. Ymmärrystä satoi sekä koulun että tuotantotiimin puolelta.

Tv-sarjan tuomassa näkyvyydessä oli puolensa ja puolensa. 

– Onhan se jännää, kun ihmiset tunnistavat. Mutta siinä on se huono puoli, että kun teini-ikäisenä olet ensimmäistä kertaa valmistumassa aikuisuuteen, ja sitten sinulle laitetaan paikka parrasvaloissa, niin siinä alkaa väkisinkin näkemään ihmisissä sitä, että he odottavat sinulta jotain tiettyjä käytöstapoja, huomiota tai muuta. Se tekee oman persoonan muotoutumisen vähän vaikeaksi, hän sanoi.

– Julkisuus ei silloin tuntunut missään nimessä pelkästään hyvältä, ikävä kyllä, hän lisäsi.

Tänä päivänä julkisuus ei näy Jarnon elämässä enää lainkaan. Hän tekee muita töitä, eivätkä tuntemattomat ihmiset hakeudu sarjan tiimoilta hänen juttusilleen.

– Olen siitä kovin tyytyväinen, koska tämä televisiosarja on minun menneisyyttäni. Nyt toki, kun tämä leffa tulee ulos, niin odotan kyllä, että ihmiset tulevat jutulle, ja se on ihan ok, saa tulla. Ymmärrän, että se on osa tätä. 

Lue myös:

    Uusimmat