Maiju Jokinen oli vasta 15-vuotias, kun hänestä tuli tunnettu tv-tähti – näin teini-ikäinen suhtautui julkisuuteen

Kyllä isä osaa -sarjan suosio näkyy vielä 30 vuoden jälkeenkin Maiju Jokisen elämässä 1:06
Katso myös: Näin Kyllä isä osaa -sarjan suosio näkyy vielä 30 vuoden jälkeenkin Maiju Jokisen elämässä

Kyllä isä osaa -tähti Maiju Jokinen muisteli teinivuosiaan julkisuuden valokeilassa.

90-luvun rakastettu Kyllä isä osaa -komediasarja on herännyt uudelleen henkiin, kun sarjaan perustuva, samanniminen elokuva saapui valkokankaille 28. maaliskuuta. Elokuvan päärooleissa nähdään samat tutut kasvot kuin Kyllä isä osaa -tv-sarjassakin: Perheen isää esittää Tom Lindholm, äitiä Tuija Ernamo, Jonna-tytärtä Maiju Jokinen ja Jussi-poikaa Jarno Jokinen. Lisäksi perheessä on yksi uusi tulokas, Jonnan poika Junnu (Vilppu Eleinen).

Kyllä isä osaa -sarjassa ja nyt myös elokuvassa Jonna-tytärtä esittävä Maiju Jokinen kertoi elokuvan kutsuvierasensi-illassa MTV Uutisille palanneensa vuosien takaiseen rooliinsa odottavaisissa tunnelmissa.

– Mehän teimme tästä 10 vuotta sitten teatteriversion, ja silloin jännitti enemmän, että lähteekö tämä käyntiin kohdallamme. Mutta kyllä se lähti, ja niin lähti nytkin. Sanoisin, että tällä perheellä on jännä kemia ja side toisiinsa, se tekee sen omankin roolin, hän kertoi.

Maiju kertoi, että hänen vanhin poikansa innostui Kyllä isä osaa -sarjasta noin vuosi sitten, ja he ovatkin tapittaneet sarjaa nyttemmin yhdessä. Pojan innostus Kyllä isä osaa -sarjaan teki Maijulle helpommaksi hypätä vuosien takaiseen rooliinsa.

Maiju oli 15-vuotias teini, kun Kyllä isä osaa -sarjaa alettiin kuvata. Hän kuvaa teinien puskevan usein eteenpäin täysillä ilman sen suurempia pohdintoja seuraamuksista. 

– Olin aika sinkoilija silloin. Olen vieläkin, mutta onneksi vähän rauhoittunut. Muistan edelleen sen päivän, kun sain puhelinsoiton, että minut on valittu sarjaan. Se oli hieno hetki, mutten olisi ikinä osannut kuvitella, että vielä 30 vuoden päästä palaan tähän. Tuntuuhan se aika uskomattomalta.

Maiju ei teini-ikäisenä koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, jos ihmiset esimerkiksi tuijottivat häntä julkisilla paikoilla. Hän veikkaa, että katseet häiritsivät enemmän hänen ystäviään. 

– Minua se ei ole haitannut, mutta ehkä se oli heille vaikeampaa. Olin niin pieni tehdessäni ensimmäisiä kertoja kamerajuttuja, niin luulen, että olen niin tottunut siihen pienestä pitäen. Se on tosi luonnollista.

Miten Kyllä isä osaa -sarjan suosio näkyy Jokisen elämässä tänä päivänä? Katso yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat