Kylmäkosken vankilassa kaulaan puukotettu vanki on toipumassa – poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä

Kylmäkosken vankilassa vakavia vammoja perjantaina tapahtuneessa puukotuksessa saanut vanki on toipumassa. Poliisi kertoo MTV uutisille, että uhrin tila on tällä hetkellä vakaa.

– Poliisin näkemyksen mukaan uhri sai hengenvaarallisia vammoja väkivallanteossa. Tällä hetkellä hänen tilanteensa on vakaa, kertoo rikoskomisario Tuomas Luhtaniemi Sisä-Suomen poliisista. 

MTV Uutiset kertoi puukotuksesta sunnuntaina, jutun voit lukea täältä. MTV:n tietojen mukaan vanki puukotti toista vankia kaulaan.

MTV:n tietojen mukaan uhri kuljetettiin väkivallanteon jälkeen hoitoon sairaalaan.

Poliisin mukaan väkivallanteko tapahtui Kylmäkosken vankilassa viime perjantaina aamulla noin kello 8.30 aikoihin.

– Yksityiselämän suojaan liittyvistä syistä en ota kantaa osapuolten asemaan, tilanteeseen tai olosuhteisiin tämän tarkemmin. Sen voin kertoa, että teko tapahtui vankilassa sisätiloissa, Luhtaniemi sanoo.

– Poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä.

Henkilökunta keskeytti teon

MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty ja uhri ovat molemmat vankeja, mitä tietoa poliisi ei suoraan vahvista.

– Väkivallanteko keskeytyi, kun vankilan henkilökunta puuttui tilanteeseen ja meni siihen väliin, Luhtaniemi kertoo.

Poliisi ei ota kantaa väkivallanteon motiiviin.

– Poliisi on viikonlopun aikana kuullut sekä rikoksesta epäiltyä että uhria ja poliisilla on hyvä käsitys tapahtumien kulusta, Luhtaniemi sanoo.

– Poliisilla on myös jonkinlainen käsitys mahdollisesta motiivista.

"Meillä on ollut poikkeustilanne"

Kylmäkosken vankilan yksikönpäällikkö Katja Kirilov vahvisti MTV:lle sunnuntaina, että vankilassa tapahtui perjantaina poikkeustilanne. Hän kuitenkin korosti, että tapauksen tiedotusvastuu on poliisilla.

– En voi kertoa tarkemmin tapahtuneesta, mutta sen voin vahvistaa, että meillä on ollut poikkeustilanne vankilassa perjantaina, Kirilov sanoo.

Kylmäkosken vankila sijaitsee Akaan kunnassa Pirkanmaalla. Kylmäkosken vankilassa työskentelee 85 henkilöä ja vankipaikkoja laitoksessa on 113.

Lue myös:

    Uusimmat