Huonekalut ja kalusteethan tulevat nykyisin melkein poikkeuksetta kartonkiin käärittynä palapelinä. Kokoaminen kyllä onnistuu useimmiten, mutta joidenkin kalusteiden kohdalla tarvitaan erilaista säätöä, ennen kuin ne istuvat kunnolla ajatellulle paikalleen.
Tyypillinen esimerkki hankalammasta päästä on kylpyhuoneen käsienpesualtaan alle sijoitettava kaappi. Altaita on mitä erilaisimman muotoisia, eivätkä niiden alla olevat hajulukot ja vesijohdotkaan noudata sijoittelultaan minkäänlaista vakioasettelua. Siksi jonkinlaiseen sahaamiseen ja mittaamiseen joudutaan melkein poikkeuksetta.
Kun paketti on kannettu kotiin, se avataan ja tarkastetaan, että kaikki tarvittava on mukana. Piirustuksen tutkiminen on siis vuorossa ensimmäisenä. Kun kaikki on saatu täsmäämään, osat kerätään erikseen vaikkapa pikkuisiin säilöntäpurkkeihin sopivan järjestyksen mukaisesti - esimerkiksi saranat ja saranaruuvit omaansa, vetimet ja niiden ruuvit omaansa.
Liitokset tehdään usein puutapeilla, ja niitä saattaa olla mukana useamman paksuisia: tässä on oltava erityisen huolellinen ja eroteltava ne toisistaan, sillä liian pieneen reikään väkisin isketty tappi saattaa lohkaista levyn pilalle!
Pakkausten mukana tulee usein myös pikkupussi liimaa liitoksia varten. Kannattaa kuitenkin hankkia kunnon pullo tavallista puuliimaa - sitähän kotona tarvitaan varmasti myöhemminkin - sillä tuo mukana tullut liima saattaa olla kuivunut, tai sitä on liian vähän.
Ohje on syytä lukea tarkasti ja kaikessa rauhassa. Ne alkavat jo useinkin olla aika hyvää tasoa, mutta monesti niiden kanssa menee insinööriltäkin hetkeksi sormi suuhun. Työn kulku on hyvä hahmotella mielessä jo etukäteen: hyvin ajateltu on puoliksi tehty (kahdesti ajateltu ei silti ole vielä kokonaan valmis...) Hyllyjen ja ovien kohdalla kannattaa tarkastaa, mikä on etu- ja mikä takapuoli, mikä ylä- ja mikä alareuna.
Kuvissa olevan kaapin teon Reiskakin aloitti ohjeen mukaisesti, kiinnittämällä sivulevyt pohjaan. Yläpäähänhän ei allaskaapissa kantta tulekaan. Puutappiliitokset oli tässäkin; tippa liimaa ja kauniisti ne upposivat loviinsa.
Tässä on muistettava olla varovainen! Pelkän tappiliitoksen varassa seisova, puolivalmis rakennelma on hyvin hutera, ja eri osia on jollain tavalla tuettava kokoamisen aikana: tässä on taas suuri lohkeamisvaara väijymässä!
Viemäriputki voidaan johtaa kaapin pohjan läpi reiästä, jolloin putki on tietysti ensin irrotettava hajulukosta jotta reiän paikka saadaan tarkasti mitattua. Helpompi vaihtoehto on kuitenkin sahata pohjan takareunaan oikean kokoinen lovi; siitä on sekin etu, että samasta voidaan tarvittaessa johtaa vaikkapa bidee-suihkun letku.
Koska tässä tulee nyt aika lailla mittailemista ja tarkkojen merkkien piirtämistä, apulaisesta on iso apu. Hän pitää kaappia tulevalla paikallaan - tässä vaiheessa ehkä sen tulevan paikan kohdalla - ja mestari tekee kynällään merkit altaan kaarevuuden mahdollisesti vaatimaa kaavausta ja pohjaan tulevaa viemäriputken loveusta varten.
Pistosahalla muotoillaan etureuna varovasti altaan muotoiseksi - ei saa ahnehtia, vaan otetaan mieluummin hiukan nuukasti, siivu kerrallaan kuin työttömyysturvasta.
Kun lopputulos oli Reiskaa tyydyttävä ja kaappi istui kokeiltaessa kauniisti tulevalla paikallaan, Reiska merkitsi paikat sitä kannattaville pikku kulmaraudoille. Nehän kiinnitetään mieluiten kaakelin saumaan, jos takana kaakelit on - muuten tämä ei ole niin millin nuukaa. Reiska merkitsi paikat sekä seinään että kaapin sivulevyjen sisäpuolelle, nosti kaapin taas pois ja kiinnitti kulmaraudat merkityille paikoilleen. Tarvittaessa seinään porataan proput. Sitten kaappi vain nostettiin takaisin paikalleen ja tehtiin lopullinen kiinnitys.
Kaapissa oli välihylly, ja senkin takareunaan Reiska mittasi ja sahasi nopeasti loveuksen viemäriputkea varten. Sen jälkeen tarvitsikin enää vain kiinnittää saranat oviin ja kaapin sivulevyihin; käynnin tarkastus ja säätö tapahtui saranoiden ruuveilla. Kun vielä kiinnitettiin vetimet niille reikiä porattaessa kannattaa pitää pikkuista palikkaa vastapuolella, ettei reiän ympärys lohkea - kaappi oli valmiina käyttöä varten.