Helsingissä räjähdysonnettomuus – iso kivi lensi jopa 500 metrin matkan

Helsingin Töölössä kaksi ihmistä loukkaantui iltapäivällä räjähdeonnettomuudessa Laakson sairaalan työmaalla. Helsingin pelastuslaitokselta kerrotaan, että loukkaantuneet ovat työmaan työntekijöitä. Heidät on kuljetettu jatkotutkimuksiin sairaalaan.

Sairaalan työmaalla sattunut räjähdeonnettomuus johtui pelastuslaitoksen alustavien selvitysten perusteella vanhasta louhintaräjähteestä. Poliisi tutkii tapausta toistaiseksi onnettomuutena.

Irtokivet tuhosivat autoja

Muutama henkilöauto vaurioitui räjähdyksestä lentäneistä irtokivistä Stenbäckinkadulla. Ainakin osa autoista tuhoutui täysin. Päivystävän palomestari Janne Taskisen mukaan suurikokoisin hänen näkemänsä kivi lensi ainakin 400–500 metriä.

– Kiven mitat olivat reilu puoli metriä suuntaansa, eli kyseessä oli aika iso kivi. Pienempiä kiviä oli sitten levinnyt laajemmallekin alueelle, mutta ne eivät aiheuttaneet isoja vaurioita.

Toinen räjähdyksessä loukkaantuneista työntekijöistä oli onnettomuuden sattuessa kaivinkoneen kuljettajana. Toisen työntekijän olinpaikasta onnettomuushetkellä Taskinen ei osaa sanoa.

Sivullisia ei pelastuslaitoksen tämänhetkisten tietojen mukaan loukkaantunut onnettomuudessa.

Taskinen ei ota kantaa onnettomuuden syihin. Pelastuslaitoksen tehtävät alueella päättyivät puoli neljän jälkeen iltapäivällä. Paikalla oli pelastuslaitoksen lisäksi poliisi ja ensihoito.

Helsingin poliisi kertoi neljän aikoihin tiedotteessa jatkavansa paikalla tapahtuneen tutkintaa.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 9.8. kello 17.55.

Lue myös: