Lähde: Lauri Markkanen saamassa megasopimuksen – NBA-joukkue löi pöytään yli 200 miljoonaa

Lauri Markkanen on solmimassa megadiilin NBA-joukkue Utah Jazzin kanssa.

Suomalaispelaaja on ollut yksi kuumimmista pelaajista kesäkauden siirtohuhuissa, mutta Athleticin mukaan hän ei ole lähdössä Utah Jazzista mihinkään. Jazz on tarjoamassa Markkaselle pitkää sopimusta, joka tekisi hänestä yhden NBA-historian kovapalkkaisimmista eurooppalaispelaajista.

Athleticin tietojen mukaan sopimus olisi yli 200 miljoonan dollarin arvoinen ja yli viiden vuoden mittainen. Sopimus olisi myös Utah Jazzin kaikkien aikojen rahakkain. Ensi kaudella Markkasen tilipussi lihoisi yli 42 miljoonaa dollaria.

Markkasta on huhuiltu tänä kesänä useaan eri NBA-joukkueeseen. Golden State Warriors teki kaikkein aggressiivisimman tarjouksen, mutta joukkueet eivät päässeet yhteisymmärrykseen.

Markkanen on pelannut NBA:ssa seitsemän kautta. Viimeiset kaksi kautta Jazz-paidassa ovat olleet suomalaisen parhaat yksilötasolla, joskaan Utah ei ole pärjännyt kovin hyvin. Suomalaispelaaja on heittänyt Utahissa keskimäärin 24,4 pistettä ja raastanut 8,4 levypalloa ottelua kohden. Sitä ennen Markkanen on pelannut Clevelandissa ja Chicagossa.

Toissa kaudella Markkanen valittiin mukaan NBA:n tähdistöotteluun.

Lue myös:

    Uusimmat