Lähde: Valtteri Bottaksen kuviosta uusi paljastus

F1:n kuljettajamarkkinoilla odotellaan yhä seuraavia isoja liikkeitä. Yksi merkittävä kysymys on liittynyt Ferrarin nykyiseen kuljettajaan, espanjalaiseen Carlos Sainziin.

Moni on tulkinnut, että Sainz jarruttelee tällä hetkellä koko kuljettajamarkkinatilanteen kehittymistä. Sainz kun ei ole halunnut vielä sitoutua mihinkään projektiin, vaan hän on pitänyt ovet avoimena.

Sainzia on viety muun muassa Alpinen, Williamsin ja Sauberin suuntaan. Esille on noussut myös skenaarioita, missä Sainz päätyisi Mercedekselle tai jopa Red Bullille.

Nämä kaikki viisi tallia ovat kuljettajavalintojen edessä. Alpine etsii korvaajaa Haasille lähteneelle Esteban Oconille, Williams etsii korvaajaa Logan Sargeantille ja Sauber kartoittaa sitä, että kuka toimii ensi kaudella sen toisena kuljettajana saksalaisen Nico Hülkenbergin rinnalla.

Mercedes tekee puolestaan omaa selvitystään siitä, että kuka nousee Lewis Hamiltonin seuraajaksi, kun hän vaihtaa ensi kaudeksi Ferrarille. Red Bullilla isoin kysymys liittyy meksikolaisflopin Sergio Perezin tilanteeseen. Pitkään surkeasti ajanut Perez on potku-uhan alla.

Ferrarin nykykuski Sainz on ollut markkinoiden niin sanottu tähtitaho, jonka liikettä on odoteltu. Alun perin vahva uskomus oli se, että Sainz siirtyisi Sauberille eli tulevalle Audille, joka hakee valovoimaista nimeä uuden projektinsa alkutaipaleelle. Sainz ehti kuitenkin raporttien mukaan jo osaltaan hylkäämään kyseisen vaihtoehdon.

Joskin nyt kuuluu kummia.

Blickin F1-toimittaja Roger Benoit ynnäili omassa kirjoituksessaan markkinoiden nykytilannetta. Benoit pitää mahdollisena sitä, että Sainz menisi Mercedekselle, mikäli saksalaistalli kokee, ettei sen 17-vuotias huippulupaus Andrea Kimi Antonelli ole vielä valmis autourheilun kuninkuusluokkaan.

Mutta mikäli Mercedes luottaa Antonelliin, meinaa Sainzille jäädä tyhjä kortti käteen.

– Jos Mercedes lyö oven lopullisesti Sainzin osalta kiinni, muut vaihtoehdot ovat Williams (minne Valtteri Bottas on valmis tekemään sopimuksen), Alpine (missä Jack Doohan on suosikki) ja Audi-Sauber, Benoit luettelee.

Tätä kautta Sainz saattaisi silti päätyä Sauberille, kaikkien käänteiden jälkeen.

Benoit jakoi samalla uuden paljastuksen Bottakseen liittyen. Suomalaiskuskia on viety jo useamman viikon ajan entisen tallinsa eli Williamsin suuntaan. Bottas ei ole ottanut kuitenkaan missään vaiheessa kantaa siihen, että tavoitteleeko hän jotain tiettyä paikkaa.

Bottas ajoi Williamsilla kausilla 2013–16, ennen kuin hän hyppäsi Mercedekselle uransa maailmanmestaruuteen lopettaneen Nico Rosbergin tilalle.

Bottas tuntee varsin hyvin Williamsin nykyisen tallipäällikön James Vowlesin, jonka kanssa hän teki yhteistyötä Mercedeksellä. Vowles puolestaan totesi aiemmin, että Bottas on tallille ”ehdottomasti vaihtoehto”.

Williams on hakenut tallin nykykuskille Alex Albonille vahvaa kirittäjää.

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Belgian Span radalla.

Lue myös:

    Uusimmat