Lähes 150 ihmistä kuollut Nepalin tulvissa – kymmeniä kateissa

Aasiassa sijaitsevassa Nepalissa lähes 150 on kuollut ja kymmeniä kateissa rankkasateiden aiheuttamien tulvien vuoksi.

Nepalin itä- ja keskiosat ovat kärsineet perjantaista alkaen tulvista.

Nepalin poliisin tiedottaja Dan Bahadur Karki kertoo uutistoimisto AFP:lle, että todennäköisesti kuolleiden määrä kasvaa, kun etsintä- ja pelastustyöt etenevät tuhoalueella.

Nepalin ilmatieteen laitos on Kathmandu Postin mukaan kertonut, että Kathmandun laaksossa on satanut lauantaiaamuun mennessä viimeisen vuorokauden aikana 240 millimetriä vettä. Se on Nepalin vuodesta 1970 alkavan mittaushistorian suurin Kathmandussa mitattu sademäärä.

Maanvyörymät ovat katkaisset useita moottoriteitä Kathmandusta muualle maahan, ja sadat matkustajat ovat jääneet jumiin.

Monsuunisateet tuovat Etelä-Aasiaan 70–80 prosenttia vuotuisesta sademäärästä. Ihmishenkiä vaativat tulvat ja maanvyörymät ovat yleisiä Etelä-Aasiassa monsuunisateiden aikana. Asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutos on lisännyt tulvien esiintymistiheyttä ja vakavuutta.

Tänä vuonna Nepalissa on kuollut yli 300 ihmistä sateiden aiheuttamissa luonnonkatastrofeissa.

Juttua korjattu kello 18.19: Kathmandun sademäärä oli Nepalin vuodesta 1970 alkavan mittaushistorian suurin. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti mitatun sademäärän olleen suurin sitten vuoden 1970.

Lue myös:

    Uusimmat