Lähteet: Supercelliä ollaan myymässä Kiinaan

1:52img
Julkaistu 16.06.2016 04:16

MTV UUTISET

Neuvottelut peliyhtiö Supercellin myymisestä Kiinaan jättisummalla ovat pitkällä. Asiasta kirjoittavat nimettömiin neuvottelulähteisiin vedoten muun muassa uutistoimisto Reuters ja Wall Street Journal.  

Viestinten mukaan japanilainen teleoperaattori SoftBank on myymässä 73 prosentin omistusosuuttaan Supercellistä kiinalaiselle megaluokan sijoitusyhtiölle Tencentille, joka omistaa muun muassa viihde- ja nettipalveluja tarjoavia yrityksiä. Supercell-kauppa nostaisi Tencentin isoksi peluriksi myös pelialalla.  

Mediatietojen mukaan kaupan arvoksi on määritelty neuvotteluissa yli yhdeksän miljardia dollaria eli noin kahdeksan miljardia euroa. Jos kauppa toteutuu, se on suurin suomalaisen yrityksen myynnistä ulkomaille maksettu kauppahinta. Tähän asti suurin suomalaisyhtiön myynti nähtiin 2013, kun Microsoft osti Nokian kännykkäbisneksen 5,4 miljardilla eurolla.  

Suomen yrityshistorian suurimmasta kaupasta sovittiin puolestaan viime vuonna, kun Nokia päätti ostaa Alcatel-Lucentin 15,6 miljardilla eurolla.  

2:42img

Japanilaiset kasvattaneet omistustaan  

SoftBank osti alun perin vuonna 2013 Supercellistä 51 prosenttia 1,1 miljardilla eurolla, mutta kasvatti viime vuonna omistusosuuttaan 73 prosenttiin. Tämän kaupan tarkempia tietoja ei kerrottu julkisuuteen.  

Vuonna 2010 perustettu Supercell tunnetaan esimerkiksi kansainvälisistä hittipeleistään Hay Day ja Clash of Clans. Yhtiö on ollut hyvässä vedossa nopeasti muuttuvalla pelialalla. Yrityksen liikevoitto ylsi viime vuonna 845 miljoonaan euroon edellisvuoden 514 miljoonasta. Liikevaihtoa kertyi 2,1 miljardia euroa.  

Supercell on kasvoi viime vuonna etenkin Aasiassa. Yhtiö julkaisi Clash of Clans -pelinsä Kiinassa, jossa peli nousi ladatuimmaksi mobiilipeliksi. Iso saavutus oli myös sadan miljoonan päiväkäyttäjän rajan ylittyminen. 

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen on sanonut, ettei yhtiö ole missään vaiheessa suunnitellut listautumista pörssiin. Paananen sanoi äskettäin Daily Telegraphin haastattelussa, että pienen ja luovan yhtiön kulttuuri sopisi yhteen pörssin kvartaalitalouden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Talous