Lapsia pelastettiin venepalosta Sipoossa – miehistöllä onni matkassa avun ollessa lähellä

Miehistöllä oli onni matkassa, sillä apua saatiin nopeasti.

Seitsemän henkilöä pelastautui pelastuslauttaan venepalossa Sipoon edustalla tänään, kertoo Suomenlahden merivartiosto.

Meripelastusjohtaja Janne Ryönänkoski kertoo MTV Uutisille, että tarkkaa syttymissyytä ei ole tiedossa, mutta palo aiheutti jonkin verran savunmuodostusta. Aluksen kapteeni teki hänen mukaansa oikean valinnan, kun veneen miehistö, josta osa on lapsia, evakuoitiin mahdollisimman nopeasti savulle altistumisen estämiseksi.

Miehistö evakuoitui aluksen ilmatäytteiseen pelastuslauttaan. 

– Aluksen päällikkö toimi esimerkillisesti, kun evakuoi miehistön mahdollisimman nopeasti. Selvittiin lievillä savualtistuksilla, Ryönänkoski kertoo.

Paikalle kiiti helikopteri ja sivullinen alus

Lauttaan pelastautuneella miehistöllä oli onni matkassa, sillä apua saatiin nopeasti. Meripelastushelikopteri oli ollut alueella päivystyslennolla ja saapui paikalle ilmoituksen jälkeen jo viidessä minuutissa. Normaalisti kopterilla olisi mennyt 20–30 minuuttia kohteeseen.

Tämän lisäksi paikalle sattui sivullinen alus, joka ryhtyi auttamaan pelastustöissä.

Helikopterista laskettiin lautalle pintapelastaja. Hänen avullaan lautalla ollut miehistö siirrettiin sivulliseen alukseen, joka toimitti nämä mantereelle ensihoidon tarkastettavaksi. Heistä kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti.

Viranomaiset hinasivat noin 10-metrisen teräsrunkoisen haverialuksen suojasatamaan. Alus ei vaurioitunut ulkoisesti.

Meripelastusjohtaja: Huonolla tuurilla olisi voinut olla traagisempi tilanne

Tehtävälle oli hälytetty Suomenlahden merivartioston lisäksi Vartiolentolaivue ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitos. Merivartiosto tiedotti tapahtuneesta kahden jälkeen iltapäivällä.

– Keli oli hyvä ja vähän oli normaalia enemmän tuuria matkassa, että oli sivullinen ja meripelastushelikopteri paikalla, Ryönänkoski pohtii.

– Huonommalla tuurilla tilanne olisi voinut olla paljon traagisempi, Ryönänkoski kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat