Laura joutui "kahden vuoden helvettiin" – vainoaja piinasi tv-kasvoa järkyttävin keinoin

Urheilujuontaja Laura Woodsia vainonnut nainen on tuomittu 14 kuukaudeksi vankeuteen. Tunnettuihin tv-kasvoihin Britanniassa lukeutuva Woods eli "todellisessa pelossa" vainoajansa myötä.

Muun muassa jalkapallon Englannin Valioliigan, Mestarien liigan ja MM-kisojen lähetyksistä viime vuosilta tuttu, ITV:llä ja TNT:llä työskennellyt Woods koki Metro-lehden sanoin "kahden vuoden helvetin". 14 kuukauden vankeuteen tuomittu Harneet Kaur, 25, lähetti hänelle törkeitä viestejä, uhkasi hänen koiransa henkeä ja teki lähetyksiä tämän kotiin.

Kaur, johon on viitattu brittimediassa Liverpoolin kannattajana, lähetti ensin kesäkuussa 2021 donitseja Woodsin kotiin, mikä oli aluksi Woodsille mieluinen yllätys.

Toiminta muuttui kuitenkin sittemmin "pimeämmäksi". Kaur lähetti Woodsille Raamatun lisäksi sukupuolitautitestipakkauksen ja alkoi herjata tätä internetissä. Hän muun muassa kutsui Woodsia "entiseksi prostituoiduksi, joka hankki makaamalla itselleen työn". Hän myös nimitti Woodsia "ilkeäksi, tärkeileväksi henkilöksi" ja uhkasi siepata ja tappaa tämän koiran.

Kaur lisäksi julkaisi viestin, jossa hän kysyi: "Mitä tämä kolapää tekee Anfieldilla?" Hän julkaisi kuvan, jossa Woodsin kasvot olivat "ylipainoisen miehen" vartalossa.

Kaurin iPadista selvisi, että hän oli myös käynyt tiellä, jolla Woods asui.

Piinaaminen jatkui syyskuuhun 2023 ja sillä oli Wolverhamptonissa käydyn oikeuskäsittelyn perusteella "valtava ja tuhoava" vaikutus Woodsiin. Ahdistuksesta kärsivä tv-juontaja lisäsi turvatoimia kotona ja töissä ja koki "todellista pelkoa", että Kaur lähestyisi häntä myös töissä.

Kaurin asianajajan mukaan Kaurin autismi johti pakkomielteiseen toimintaan. Tuomari Talog Daviesin mukaan tämän on kuitenkin täytynyt olla tietoinen tekojensa vaikutuksista Woodsiin.

Tuomari määräsi Kaurille lähestymiskiellon ja kielsi tätä ottamatta yhteyttä Woodsiin ja 14 muuhun ihmiseen. Kaur ei myöskään saa olla 500 metrin säteellä Woodsin kodista. Kaur tuomittiin 14 kuukaudeksi vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat