Lauri Markkanen kentän kuningas – Utahin hirviömäinen vire jatkuu

Utah Jazz rohmusi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa.

Suomalaistähti Lauri Markkasen edustama Utah Jazz jatkoi hyvää pelivirettään koripallon NBA:ssa ja voitti tiistain vastaisena yönä kotonaan Indiana Pacersin pistein 132–105.

Viime viikolla Suomessa vuoden urheilijaksi valittu Markkanen oli ottelun tehokkain pelaaja. Hän nappasi tupla-tuplan heittämällä 32 pistettä ja ottamalla 10 levypalloa, joista kahdeksan hän kahmi puolustuspäässä.

Markkasen kymmenestä vapaaheitosta kaikki upposivat sisään. Suomalainen upotti kymmenen 15:stä pelitilanneheitostaan ja kaksi neljästä kolmen pisteen heittoyrityksestään.

Markkaselle ottelu oli kauden seitsemäs, jossa hän heitti yli 30 pistettä. Toistaiseksi korkeimman pistelukeman 38 hän upotti marraskuussa Phoenix Sunsin sukkaan.

Indianaa vastaan Markkanen oli peliaika huomioiden poikkeuksellisen tehokkaalla pelipäällä, koska hän kulutti parkettia vain 28.29 minuuttia ja heitti tuossa ajassa 32 pistettä. Peliaikaan suhteutettuna ottelu oli hänelle kauden toistaiseksi tehokkain.

Alkukauden takerrellut Utah voitti nyt kuudennen perättäisen pelinsä ja on noussut länsilohkon keskikastiin. Voittoputki on joukkueelle kauden toistaiseksi pisin.

Lue myös:

    Uusimmat