Lauri Markkanen villitsi donkillaan, mutta kadotti kaukoheittonsa – Utahille kauden ensimmäinen tappio

Tulosruutu: Lauri Markkanen nakutti 31 pistettä edellisessä ottelussaan New Orleans Pelicansia vastaan.

Lauri Markkasen Utah Jazz kärsi kauden ensimmäisen tappionsa NBA:ssa, kun se hävisi vieraissa Houston Rocketsille lukemin 108–114. Kaukoheittonsa hukannut Markkanen jäi 14 pisteeseen.

Otteluruuhkassa pelaava Utah Jazz ja tähtipelaaja Lauri Markkanen olivat vailla sitä energiaa, jota Houston Rocketsin voittaminen vieraissa olisi vaatinut.

Väsymys näytti vaikuttavan erityisesti suomalaislaiturin kaukoheittojen tarkkuuteen, sillä kuudesta kolmen pisteen yrityksestä yksikään ei uponnut korirenkaasta.

Lisäksi edellisessä ottelussa kaikki 11 vapariaan upottanut Markkanen kivitti kaikki kolme saamaansa vapaaheittoa Houstonissa.

Niinpä runsaat puoli tuntia pelannut Markkanen jäi seitsemällä kahden pisteen korillaan 14 pisteeseen ja kuuteen levypalloon.

Markkasen ottelun kohokohdaksi jäi yhden käden donkki Mike Conleyn tarjoilemasta ally-oopista.

Utahin paras pistemies oli 17 pistettä nakuttanut takamies Jordan Clarkson. Lisäksi viisi muuta pelaajaa pääsi kaksinumeroiseen pistesarakkeeseen.

Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Houstonin Jabari Smith junior (21 pistettä), Kevin Porter junior (26) ja Jalen Green (25) ylsivät kaikki kolmannelle kymmenelle.

– Oli selvää melko aikaisin, että emme olleet sama fyysinen, aggressiivinen, lennokas joukkue, joka olemme olleet. Meidän on löydettävä keinot olla sellainen aiemmin. Emme voi odottaa puoliaikatauolle, Utahin päävalmentaja Will Hardy tuumasi.

Tappio oli Utahille kauden ensimmäinen. Sarjan häntäpäähän ennen kautta arvioitu joukkue voitti kolme ensimmäistä otteluaan, joissa erityisesti Markkanen loisti kirkkaana tähtenä.

25-vuotias Markkanen pussitti edellisessä ottelussaan 31 pistettä ja keräsi 12 levypalloa, kun Utah kukisti New Orleans Pelicansin jatkoajalla.

Loisto-otteistaan huolimatta suomalainen ei ole löytänyt vielä kolmen pisteen heittoaan. 29 yrityksestä kaaren takaa vain seitsemän on uponnut koriin, mikä tuottaa heittoprosentiksi 24. Markkasen NBA-uran keskiarvo kolmosten onnistumisessa on 36 prosenttia.

Utah on otteluruuhkassa, jossa se pelaa viisi ottelua seitsemään päivän sisällä. Seuraavaksi joukkue kohtaa jälleen Houstonin torstain vastaisena yönä Suomen aikaa, tällä kertaa kotonaan Salt Lake Cityssä.

Lue myös:

    Uusimmat