Ylistyskuoro! Lauri Markkanen ällistyttää nyt Jazz-pukukopissakin – "Minulla ei ollut aavistustakaan"

Lauri Markkanen oli yön NBA-kierroksella vahvassa vireessä.

Utah Jazzin suomalaistähti Lauri Markkanen on aloittanut NBA-kauden uudessa seurassaan väkevästi.

Kesällä Utahiin kaupattu Markkanen on osoittanut NBA-kauden ensimmäisissä otteluissa olevansa uuden seuransa kantavia voimia tällä kaudella. Markkanen on upottanut palloa koriin kolmessa ensimmäisessä ottelussa 24 pisteen keskiarvolla.

Huimat otteet saivat jatkoa maanantain vastaisena yönä, kun Markkanen takoi 31 pistettä Utahin voittaessa New Orleans Pelicansin. Markkanen on pisteiden lisäksi osoittanut olevansa tärkeä pelaaja monella eri osa-alueella.

– Tarvitsemme hänen monipuolisuuttaan. Tulemme pyytämään häntä tekemään joka ilta eri asioita molemmissa päissä kenttää. Hän on tehnyt kaikkea. Näin valmentajana on luksusta, että sinulla on noin monipuolinen pelaaja käytössäsi, päävalmentaja Will Hardy toteaa Utahin paikallislehden Deseret Newsin mukaan.

Myös joukkuetoverit ovat ehtineet hurmaantua suomalaisesta. Markkasen upeat edesottamukset ovat tulleet monille jopa täytenä yllätyksenä.

– Tuo kaveri on jäätävä. Minulla ei ollut aavistustakaan. Jokaisessa pelissä hän tekee jotain ja sanon hänelle, että "olet hemmetin jäätävä". Hän heittää, puskee korille, donkkaa, liikkuu ja tekee kaikkea joukkueen eteen, Utahin Malik Beasley ylistää.

Markkanen on jatkanut rapakon takana siitä, mihin hän syyskuun EM-kisoissa jäi. Euroopassa nähdyt suoritukset ovat siivittäneet Markkasen lentoon myös NBA:ssa.

– Minä tavallaan näytin itselleni, että pystyn tekemään useita asioita parketilla kentän molemmissa päissä ja sain itseluottamukseni takaisin ylös. Tunnen olevani valmis tähän vuoteen, Markkanen itse toteaa viitaten hyvin sujuneisiin EM-kisoihin.

Tieto Markkasen Utah Jazz -siirrosta tuli julkiseksi kesken EM-kisojen. Jo muutaman ottelun otannalla voi kuitenkin sanoa, että Markkanen istuu Jazz-paitaan kuin nakutettu.

– Tämä sopii minulle. Olen yrittänyt pysyä aktiivisena ja aggressiivisena molemmissa päissä joka kerta, kun menen kentälle. Alku on ollut hyvä, mutta meillä on vielä opittavaa ja parannettavaa, Markkanen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat