Lauri Markkasen taidot hämmästyttivät – valmentajakin ihaili: "Emme ole nähneet hänen juurikaan tekevän tuota"

Lauri Markkanen avasi syitä Utahin huippuvireen taustalla: "Aloitusviisikkokin löytyi sitä kautta" 2:18
Lauri Markkanen avasi syitä Utahin huippuvireen taustalla: "Aloitusviisikkokin löytyi sitä kautta"

Utahin päävalmentaja Will Hardy ylisti suomalaistähteään, kun joukkue otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa.

Lauri Markkanen oli kentän molemmissa päissä joukkueensa ehdoton syömähammas, kun Utah Jazz kaatoi koripallon NBA:ssa kotiparketillaan Los Angeles Lakersin 132–125.

Markkanen tehtaili joukkueelleen 29 pistettä, kahmi yhdeksän levypalloa ja antoi viisi syöttöä. Pelitilanneheittonsa Markkanen upotti 50 prosentin tarkkuudella (8/16), ja vapaaheittoviivalta suomalaistähti onnistui yhtä vaille kaikissa heitoissaan (10/11).

Sarjataulukossa Utahin taakse pudonnut Lakers pelasi ottelun ilman nilkkavaivaa potevaa konkaripelaajaansa LeBron Jamesia. Yksi Utahin voiton avaimista oli sentteri Anthony Davisin pimentäminen, josta Markkanen kantoi päävastuun.

NBA:n kahdeksankertainen tähdistöpelaaja Davis teki tripla-tuplan, mutta pistesaalis jäi laihaksi (15 pistettä, 15 levypalloa, 11 syöttöä).

– Lauri ansaitsee paljon tunnustusta Davisin puolustamisesta, hän teki erittäin hyvää työtä. Hän (Davis) osui viisi kertaa 21 heitosta ja menetti pallon kuudesti. Joukkue laittoi puolustuksessa kroppaa likoon, Utahin päävalmentaja Will Hardy sanoi lehdistötilaisuudessa ja jatkoi kehujaan Markkaselle.

– Se oli Laurilta todella, todella vahva peli. Vastassa oli todella fyysinen joukkue. Hän hankki mahtavalla tavalla vapaaheittoja, ja muutamissa nopeissa hyökkäyksissä hän todella näytti voimaansa.

Hardy kiinnitti Markkasen pelissä huomiota myös tämän ominaisuuteen, joka ei ole tullut Utahissa vielä täysimittaisesti esiin. Jyväskyläläisen pallonkäsittelytaito on isoksi pelaajaksi korkeatasoista.

– Lauri pelasi nopeissa hyökkäyksissä pari kertaa tavalla, jota emme ole nähneet hänen juurikaan tekevän. Hän ampaisi johtamaan vastaiskua pallo kädessään ja käytti voimaansa edetessään kohti koria, Hardy kehaisi.

Esimerkki Markkasen pallonkäsittelytaidoista nousi esiin myös Twitterissä.

"Olemme löytäneet identiteettimme"

Utah on ottanut 18 viimeisimmästä ottelustaan peräti 14 voittoa ja noussut läntisessä konferenssissa yhdeksännelle sijalle. Nuottipaidat ovat voittaneet viisi peräkkäistä ottelua, ja kotikentällä voittoputki on jo kahdeksan ottelun mittainen.

– Tämä on ottanut aikansa, mutta olemme löytäneet identiteettimme kentän molemmissa päissä. Olemme pystyneet toteuttamaan pelisuunnitelmaamme ottelusta toiseen, Markkanen summasi.

Utah kohtaa seuraavaksi kotiareenallaan Indiana Pacersin Suomen aikaa tiistaiaamuna.

Lue myös:

    Uusimmat