Lauri Markkasesta valtaisia sanoja maineikkaasta osoitteesta

Suomen koripallomaajoukkueen ja NBA-koripalloliigan Utah Jazzin supertähti Lauri Markkanen pelasi toisen kautensa Jazzissa aika lailla upean avausvuotensa tapaan, vaikka pääsy liigan tähdistöpeliin jäikin nyt haaveeksi. Markkanen kokosi keskiarvoikseen 23,2 pistettä ja 8,8 levypalloa ja oli jälleen yksi liigan vaarallisimmista heittäjistä.

Markkasen arvo seuralleen näkyy myös maineikkaan yhdysvaltalaisen urheilulehden Sports Illustratedin jakamassa "kevättodistuksessa" seuran pelaajille. Markkanen sai arvosanakseen A- eli hyvinkin kiitettävän.

– Vaikka odotukset olivat korkealla edellisen kauden jälkeen, Markkanen osoitti, ettei tuo läpimurtokausi ollut yhden kauden ihme. Markkanen on täydellinen palanen mille tahansa joukkueelle, koska hän on tehokas pelaaja. Hyökkäyksiä ei hukata siihen, että hän kuljettaa palloa liikaa ja heittää epätoivottavan heiton. Hän pelaa joukkuesuunnitelmien mukaisesti ja rankaisee puolustuksia liikkumisellaan, Sports Illustratedissa hehkutetaan.

– Ainoa heikkous on se, että hän luottaa joukkuetovereiden ja joukkueen hyökkäyspelin luovan hänelle heittopaikkoja. Tuo ei ole edes kritiikkiä Markkasta kohtaan, eikä se tee hänestä sen tehottomampaa, mutta Markkasen näkisi mieluusti olevan määrätietoisempi tasaisten pelien ratkaisuhetkillä. Monesti tuntui, että (Jazzin) hyökkäys jätti parhaan pelaajansa otteluiden lopuilla eikä käyttänyt häntä (riittävästi). Seuraava askel Markkaselle olisi se, että hän vaatii palloa ja viimeistelee (voitot vastustajista).

Lue myös:

    Uusimmat