Lehti: Dopingratsia olympiakylässä – huippujuoksija epäilyn kohteena

Algerian Djamel Sedjati voitti olympiapronssia 800 metrillä, mutta on joutunut dopingkohun keskelle.

Sedjati lähti suosikkina miesten 800 metrin loppukilpailuun, mutta ei kyennyt nousemaan vahvalla loppuvedollaan kuin kolmanneksi erittäin kovatasoisessa kisassa lauantai-iltana.

Nyt Sedjati on joutunut dopingkohun keskelle, sillä ranskalaislehti L'Equipe väittää, että algerialaisen asuntoon tehtiin dopingratsia vain kaksi päivää ennen olympiafinaalia. Dopingtutkinnan kohteena olivat ranskalaislehden mukaan Sedjatin lisäksi hänen valmentajansa Amar Benida.

Ranskan syyttäjänviraston kerrotaan tilanneen tutkinnan, mutta vahvistusta asiasta ei ranskalaislehdelle ole annettu. Myöskään olympialaisten viralliset järjestäjät eivät suostuneet kommentoimaan tapausta L'Equipelle.

Algerian olympiakomitea on pöyristynyt ranskalaislehden väitteistä ja kiistää jyrkästi L'Equipen tiedon dopingratsiasta. Se kutsuu lehden toimintaa epäreiluksi hyökkäykseksi ja tähden mustamaalausyritykseksi. Sedjatilla on täysi maansa olympiakomitean tuki.

– Kaikki lailliset toimenpiteet on tehty välittömästi mestarimme suojelemiseksi. Djamel Sedjati on osoittanut erinomaista lahjakkuutta ja esimerkillistä urheiluhenkeä ja ansaitsee täyden tunnustuksen, Algerian olympiakomitea kirjoittaa.

Sedjati jäi 800 metrin finaalissa kolmanneksi ajalla 1.41,50. Voittoon juoksi Kenian Emmanuel Wanyonyi ajalla 1.41,19 ja toiseksi Kanadan Marco Arop tuloksella 1.41,20.

Sedjatin ennätys on tänä vuonna juostu 1.41,46. Hän on vuoden 2022 Eugenen MM-kisojen hopeamitalisti.

Lue myös:

    Uusimmat