Järkytys tähtijuoksijalle: nimi katosi listalta – "Ei voi luottaa enää ikinä!"

Nigerian tähtijuoksija Favour Ofili ei järkytykseen kykene kilpailemaan naisten 100 metrillä Pariisin kisoissa. Sprintteri kertoo, etteivät maan yleisurheiluliitto ja olympialaisten järjestelytoimikunta ilmoittaneet häntä mukaan lajiin.

21-vuotias sprintteri odotti kilpailevansa ensimmäisissä olympialaisissaan kolmessa eri lajissa: 100 metrillä, 200 metrillä ja naisten 4x100 metrin viestissä.

Ofilille kerrottiin kuitenkin ennen perjantain lämmittelyä, ettei häntä oltu rekisteröity mukaan 100 metrin sprinttiin. Tiistaina Ofili paljasti karun tiedon sosiaalisessa mediassa kiihkeällä julkaisulla.

– Olen työskennellyt neljä vuotta ansaitakseni tämän mahdollisuuden. Mitä varten?

Ofili osoitti syyttävää sormeaan Nigerian yleisurheiluliiton ja Nigerian olympiakomitean suuntaan.

– Jos vastuullisia ei saada vastuuseen siitä, että he veivät minulta tämän mahdollisuuden, kumpaankaan organisaatioon ei voi luottaa enää ikinä!

Tapahtuneesta on kuitenkin epäselvyyttä. Sekä Nigerian viranomaiset että olympialaisten järjestelytoimikunta kiistävät vastuun.

– Yritämme selvittää asiaa, koska hän oli karsinnoissa ja tulos lähetettiin World Athleticsille, Nigerian olympiakomitean varapuheenjohtaja Solomon Ogba kertoi BBC Sport Africalle.

– Vahvistimme sen juuri. Normaalisti World Athletics lähettää [ilmoittautumiset] Pariisiin 2024. Siitä johtuu sekaannus.

Nigerian urheiluministeri ja senaattori John Owan Enoh on sanonut, että saaga tutkitaan. Hän uhkaa "perusteellisia seuraamuksia" niille, jotka on todettu syyllisiksi laiminlyöntiin.

Lue myös:

    Uusimmat