Leijonat-huippulupaus Konsta Helenius, 18, sai huikean lahjan MM-kisoissa – jakoi lämpimän viestin vanhempiensa suuntaan

Konsta Helenius täytti 18 vuotta ja pääsi NHL-miesten väliin: "Tykkään" 2:27
Konsta Helenius täytti 18 vuotta ja pääsi NHL-miesten väliin: "Tykkään"

Konsta Helenius vietti aikamoista syntymäpäivää jääkiekon miesten MM-kisoissa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Heleniuksen lauantai alkoi iloisesti, kun hän näki nimensä melkoisessa paikassa.

Leijonien pukukopissa taululle kirjattiin nimet Granlund – Helenius – Puustinen. Tämä tiesi sitä, että hänet laitettiin kahden NHL-hyökkääjän, Mikael Granlundin (San Jose Sharks) ja Valtteri Puustisen (Pittsburgh Penguins) väliin.

– Kyllä se kivalta tuntui, kun katsoi, että on ykkösen keskellä, ja Granlund sekä Puustinen ovat laidoilla. Kaksi huikeaa äijää siinä ympärillä. Mikäs sen parempaa kuin päästä tuolla tavalla irti, Helenius fiilisteli Prahan 02 Areenan harjoitushallin uumenissa.

Helenius tekee MM-debyyttinsä sunnuntaina, kun Suomi kohtaa MM-kisojen päiväottelussa Iso-Britannian.

Pelitiedon lisäksi Helenius nautiskeli myös toisesta käänteestä: hän pääsi eroon ristikosta, mitä hänen piti käyttää alaikäisenä pelaajana kansainvälisissä ympyröissä.

Hän täyttää tänään 18 vuotta.

– Häkki oli vähän edessä ja nyt pääsen takaisin siihen, millä olen vetänyt jo 1,5 vuoden ajan Liigassa. Paljon mukavampaa näin, Helenius hymyili.

Ei yhtään pahempi syntymäpäivä siis.

– Aika kiva lahja tuli tällä kertaa. Menee ihan kärkikahinoihin, Helenius makusteli, mainiten sen, miten hän on aiemmin saanut mailoja tai pleikkarin lahjaksi.

Juttu jatkuu kuvan ja videon alla.

Ahti Oksanen irti MM-jäillä – Tshekki-pelissä kaksijakoisia piirteitä 1:37
Ahti Oksanen irti MM-jäillä – Tshekki-pelissä kaksijakoisia piirteitä

Lämmin muistaminen

Perjantaina Helenius katseli vielä Leijonien MM-avausta katsomon puolella, kun Suomi kohtasi iltaottelussa Tshekin.

– Oli mukava seurata peliä, kun meteliä riitti. Teki ehkä ihan hyvää, kun näki, että millaista peli täällä on. Vauhdikas matsi, missä maalipaikkoja ei hirveästi tullut. Tuo on huippupelin vaade täällä. Ei paljoa tipu mitään, Helenius mietti.

Heleniukselta kysyttiin siitä, kuinka paljon hänellä on näyttöhaluja, kun hän pääsee irti MM-jäillä. Vastaus kajahti suoraan ja napakasti: täyden kympin verran.

– Sitä haluaa näyttää, että minkälainen pelaaja sitä oikein on. Nyt kun saa paikan, niin eihän tuolta poiskaan halua lähteä. Pitää osoittaa, että pystyy pelaamaan täällä, Helenius ilmoitti.

Helenius ehti jo punoa yhteisiä juonia uusien ketjukavereidensa Granlundin ja Puustisen kanssa lauantain harjoitusten aikana.

– Molemmat ovat taitavia, hyviä pelureita. Eiköhän peli löydy sieltä, Helenius luottaa.

Heleniuksen mukaan hänen vanhempansa saapuvat sunnuntaina Prahaan. Täten he näkevät poikansa miesten tason MM-debyytin livenä.

– Vähän erilainen äitienpäivä. Ehkä tämä käy näin tällä kertaa, Helenius hymyili, jatkaen äitinsä merkityksestä:

– Hän on tehnyt paljon töitä minun vuokseni, kun olen saanut harrastaa ja aina on ollut ruokaa edessä. Isot kiitokset niin äidille kuin isälle. He ovat molemmat mahdollistaneet sen, että olen tässä pisteessä, Helenius huomioi lämpimästi. 

Lue myös:

    Uusimmat