Leijonista ulostulo koskien Patrik Lainetta

Leijonien GM Jere Lehtinen kommentoi loukkaantuneen Patrik Laineen tilannetta lyhyesti maajoukkueen näkökulmasta.

Laine loukkaantui viime viikonloppuna NHL:n harjoitusottelussa. Suomalaisen polvessa on venähdys, joka pitää hänet sivussa 2–3-kuukautta. Vaikka huilia tulee, hyökkääjä pääsi pelättyä vähemmällä, sillä leikkausta ei tarvita. 

Leijonien GM Jere Lehtinen toteaa A-maajoukkueen tiedotteessa Laineen loukkaantumisen olevan "valitettava juttu". Hän ei kuitenkaan ota suoraa kantaa siihen, vaikuttaako polvivamma tuleviin maajoukkuevalintoihin. 

– Vielä on kuitenkin turhan aikaista spekuloida asiaa A-maajoukkueen näkökulmasta. Katsomme Laineen ja muiden suomalaispelaajien tilannetta tarkemmin, kun valintojen aika helmikuun 4 Nationsiin lähestyy, Lehtinen sanoo tiedotteessa.

Neljän maan huipputurnaus pelataan Montrealissa ja Bostonissa helmikuussa 2025. Mukana ovat Suomi, Ruotsi, Kanada ja Yhdysvallat. 

Joukkueet kootaan vain NHL-pelaajista. Ensimmäiset kuusi pelaajaa on jo nimetty, loput valitaan marras-joulukuun taitteessa. Laine voisi olla siis nykytiedolla parhaassa tapauksessa palaamassa juuri kaukaloon, kun Leijonien on tehtävä helmikuuta koskevat valinnat. 

Laine on pelannut A-maajoukkueessa arvoturnauksessa viimeksi syksyllä 2016, kun hän oli mukana World Cupissa.

Lue myös:

    Uusimmat