Alpo Suhonen Patrik Laineesta: "Jotain on mennyt pieleen"

Patrik Laine on kärsinyt viime vuosien aikana todella paljon loukkaantumisia. Pitkän linjan jääkiekkovalmentaja Alpo Suhosen mukaan suuri loukkaantumismäärä kertoo siitä, että Laineen kohdalla jotain on menyt pieleen.

– Toivon sydämestäni, että hän selviää tästä. Ja jollakin tavalla hän tuolta nousee totta kai, mutta millä tavalla kuntoutuu – rankkaa on pojalla, Alpo Suhonen sanoo Patrik Laineen tilanteesta. 

Montreal tiedotti, että Laine on polvivamman takia sivussa 2-3 kuukautta. Hän loukkasi polvensa harjoitusottelussa Torontoa vastaan, kun Cedric Pare laittoi oman polvensa Laineen polven tielle.

Suhosella on tilanteesta oma näkemyksensä.

– Olen katsonut videon monta kertaa. Ei hän tahallaan sitä tehnyt, ne (polvet) vaan menivät yhteen. Suurin osa olisi kierähtänyt kyljelleen ja jatkanut pelaamista. Laineelta meni polvi, Suhonen kommentoi.

Laine on pystynyt pelaamaan kolmen viimeisen kauden aikana vain noin puolet peleistä. Viiden viimeisen kauden saldo on noin 60 prosenttia, mikä kertoo siitä, että loukkaantumisia on ollut läjäpäin. 

– Hänen loukkaantumisalttiutensa on normaalia suurempi, Suhonen analysoi.

– Se, että hänellä on ollut paljon loukkaantumisia – jotain on mennyt pieleen vuosien aikana – joko valmennuksen suhteen tai asiantuntijoiden suhteen, että hän jatkuvasti loukkaantuu.

Suhosen syyttävä sormi osoittaa taustoihin.

Valmentajana tiedän, että valmennusmetodiikka ei ole kaikilta osin osunut hänelle oikein hyvin. 

Syyttävä sormi osoittaa myös taalaliigan suuntaan.

– Loukkaantumiset kertovat sarjasta, kuinka siinä on ihmiset rääkätty loppuun. Ne kertovat pelaajien sietokyvystä ja valmennusmetodiikan ja johtamisen vääristyneisyydestä.

Laine puhui ennen kauden alkua, että hän haluaa nousta 40-50 maalin mieheksi. Viimeisten kausien perusteella se on erittäin kunnianhimoinen tavoite. 

– Että hän on 2-3 kuukautta sivussa ja polvi paranee, niin mitä se tekee muulle keholle. Olen nähnyt NHL:ssä niin monia pelaajia, joilla on iso vamma. Sitten he yrittävät epätoivoisesti hoitaa jotain muuta kohtaa. Ei ole helppoa, Suhonen päättää.

Suhonen vieraili keksiviikkona Huomenta Suomessa. Katso hänen haastattelunsa alla olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat