- irtolenkkiä- siian mätiä- puolukoita- vaahtokarkkia- inkiväärin juuri
Markus Maulavirran, Leilan ja Annukan menu:
Makkaramätikupit
puolikas lenkkimakkara 50 g siian mätiä smetanaapuolikas sipuli tilliä paahtoleipää
Leikkaa makkarasta noin 1 cm paksuisia viipaleita ja käristä ne pannulla niin että vähän kupristuvat. Valuta mäti ja sekoita siihen vuolukermaa ja hienoksi leikattua sipulia.ja tillia. Laita jokaiseen makkarakuppiin lusikallinen mäti-smetanaseosta ja tarjoile paahto- leipäkuutioiden kera
Puolukka-konjakkikeitto ja vaahtokarkkivarras
1 rkl sokeria voita puolukoita 2 rkl konjakkia vaniljatanko 1 dl vettä vaahtokarkkeja
N. ruokalusikallinen sokeria paahdetaan pikkuisen voinokareen kanssa. Lisää puolukat joukkoon ja pyörittele muutaman kerran. Lisää halkaistu vaniljatanko joukkoon. Kaada pari lorauasta vettä päälle ja keitä noin 5 minuuttia. Tarjoa paahdetun vaaahtokarkkivartaan kera.
Makkarastroganoff
lenkkimakkaraa smetanaa pippuria ja suolaa basilikaa
Suikaloi makkara tangoiksi, käristä hetki, lisää vuolukerma , keitä hetki, lisää pippuri, suola ja hienoksi leikattua basilikaa.
Makkara tournedos
Leikkaa makkarasta reilu pätkä ja paista molemmista päistä rapean kypsäksi. Tarjoa makkarastoganoffin seurassa, myös riisi käy.