Mainos

Lempiväriä kotisi seinään – näin helposti maalaat asunnostasi entistäkin viihtyisämmän

Tikkurilan sisämaaleilla kodin sisäseinien päivittäminen onnistuu ripeästi ja turvallisesti. Valitse lempisävysi, tee tarvittavat valmistelut ja ota tela käteen – herkullisia remppaeväitä unohtamatta!

Uudessa Meidän Remppa -ohjelmassa seurataan, kuinka tavalliset kotiremppaajat remontoivat arjen keskellä unelmiensa kotia. Ohjelman neljä remonttikohdetta kokevat kaikki ison ja suuritöisen muutoksen, mutta omaa kotia voi uudistaa myös huomattavasti pienemmällä vaivalla. Maalaamalla piristät kotisi ilmettä ilman, että remontti tuntuu elämää suuremmalta projektilta arjen vilskeessä. Sisäseinien maalaaminen on nopea tapa kohentaa kodin ilmettä.

Tikkurilan laadukkailla ja tutkitusti turvallisilla sisämaaleilla muutosprojekti on helppo ja palkitseva toteuttaa, ja se onnistuu kaikentasoisilta kotimaalareilta. Maalaamalla kotiin saa luotua tismalleen oikean tunnelman, ja Tikkurilan laajasta sävyvalikoimasta kelpaa poimia juuri se oma lempiväri. Laadukkailla tuotteilla mieleisen värisiksi maalatut seinät lisäävät kodin viihtyisyyttä entisestään.

Huoneen ilme voi muuttua merkittävästi jo yhden seinän värinvaihdoksella. Mitä sävyä saisi olla?

Vinkkejä värien valintaan

Päätös väristä kannattaa tehdä samassa ympäristössä, jonne väri päätyy maalattuna. Siksi väriä kannattaakin tarkastella kotona värimateriaalien avulla. Ovatko huoneessa käytetyt värit tasapainossa toistensa kanssa? Sopiiko väri huoneen muun värimaailman kanssa?

Voit tilata värimateriaaleja Tikkurilan värimateriaalien verkkokaupasta. Voit hyödyntää A4-kokoisia värimalleja tai pieniä sävytestereitä, joilla voit tehdä koemaalauksen suoraan seinään. Muista jättää aikaa värien tarkastelulle. Päätöstä ei kannata tehdä kiireessä, sillä väri voi näyttää erilaiselta eri vuorokaudenaikoina valon muuttuessa.

Värivalintaa pohtiessa onkin hyvä huomioida, millainen valo huoneessa on. Tunnelma näet syntyy valon ja värin yhdistelmästä. Haluatko viileän rauhallisen, lämpimän pehmeän, syleilevän vai avaran tunnelman? Millaisen tunteen väri saa sinussa aikaan, entä mitkä sävyt saavat sinut hyvälle tuulelle? Koti on sinun, joten tee siitä rohkeasti omannäköisesi.

Muista, että väreillä on lupa leikkiä, eikä seinän sävyn valitseminen ole ikuisuuskysymys. Värin voi aina vaihtaa, jos oma tyyli tai maku muuttuu. Sisustusratkaisuilla voi myös korostaa tai häivyttää seinän sävyä oman maun mukaan.

Valmistele huolella

Kun oikea sävy on valittu, on varsinainen maalausprojekti ripeä toteuttaa. Suojaa ensin lattia huolellisesti ja puhdista sitten maalattavat seinät. Tikkurilan korkealaatuisilla esi- ja pintakäsittelytuotteilla varmistat kestävän ja onnistuneen lopputuloksen. Puhdista aiemmin maalatut seinäpinnat ennen maalaamista Tikkurilan Seinäpesulla. Pesuaine poistaa pinnoilta lian ja rasvan ja samalla myös kuluttaa vanhaa maalipintaa parantaen uuden maalin tartuntaa.

Paikkaa sitten seinäpinnan mahdolliset pienet kolot ja naarmut Hole-in-1 -kitillä. Hio tasoitetut kohdat ja poista hiontapöly. Suojaa pistorasiat, valokatkaisijat ja listat maalarinteipillä. Muista poistaa suojateipit aina rauhallisesti vetäen, kun maali on vielä märkää. 

Aika tarttua telaan

Pohjamaalaamalla varmistetaan pintamaalin tartunta ja onnistunut lopputulos. Sekoita pohjamaali hyvin ennen käyttöä ja maalaa seinät kertaalleen pohjamaalilla. Levitä maali pitkillä telan vedoilla ja käytä maalatessasi aina jatkovartta, sillä se helpottaa työnkulkua ja takaa tasaisen maalausjäljen. Aiemmin maalatuilla, hyväkuntoisilla pinnoilla riittää tasoitettujen kohtien paikkamaalaus pohjamaalilla ennen pintamaalausta.

Valitse sisäseinämaali tilan ja vaadittavan kulutuksen mukaan, sillä maalit kestävät esimerkiksi kosteutta ja kulutusta eri tavalla. Sekoita maali taas huolellisesti ennen maalausta. Jotta lopputuloksesta tulee tasainen ja kaunis, kannattaa pintamaalaus tehdä kahteen kertaan.

Levitä maalia tasaisesti noin kahden tai kolmen telan leveydeltä ja viimeistele pinta yhdensuuntaisin vedoin. Pidä telaa maalatessasi aina niin päin, että kahva, jossa telarulla on kiinni, kulkee keskeneräiseen suuntaan. Anna pintamaalin kuivua kerrosten välillä tuotteen ohjeiden mukaan – ja nauti kotisi uudesta, ihanasta ilmeestä.

Näin onnistut sisäseinien maalaamisessa, katso ohjevideo

 

Tutustu Tikkurilan monipuoliseen tuote- ja värivalikoimaan: tikkurila.fi

 

 

Lue myös:

    Uusimmat