toim. Kati Nappa
Vieraana "keittiöneuvos" Kari Suvanen Haminasta
4 porsaankyljystä tai
4 parin sentin siivua porsaan ulkofileetä
2-3 broilerin rintafileetä
Marinadi:
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
(1 dl punaviiniä+tilkka konjakkia, juhlaversioon)
2 rkl soija- tai osterikastiketta
pari reilua hyppysellistä kuivattua timjamia (1 rkl valkosipulirouhetta)
valmistusastia:
1 1/2 l:n alumiininen kertakäyttövuoka
Nosta 2 porsaankyljystä alumiinivuoan pohjalle. Liruta päälle vähän öljyä ja ripottele timjamia. Laita seuraavaksi broilerin rintafileet, päälle öljyä, timjamia ja valkosipulirouhetta. Nosta päällimmäiseksi 2 porsaankyljystä. Lisää pinnalle rypsiöljyä, soija- tai osterikastiketta, timjamia ja halutessasi punaviiniä ja konjakkia. Peitä alumiinifoliolla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia mieluummin yön yli.
Perunalisäke
runsas 1 1/2 l perunaviipaleita (Nicola) rypsiöljyä timjamia
Leikkaa hyvin pestyt tai kuoritut perunat pitkittäin lohkoiksi ja lado vuokaan. Ripottele väliin timjamia ja liruta päälle vähän rypsiöljyä. Peitä alumiinifoliolla.
Kypsennä lentävät porsaat kuvullisessa kaasugrillissä (liekki ei saa olla liian kuuma), uunissa tai mieluiten savustuspöntössä. Purua ei välttämättä tarvita ollenkaan tai vain vähän. Kypsennä noin 40 minuuttia ja anna ruoan tasaantua sen jälkeen noin vartin ajan, jolloin herkullinen maku ehtii levitä ruokaan. Ruokajuomaksi Kari suosittelee vettä, vadelma-karpalomehua tai espnajalaista Tempranillo-rypäleestä valmistettua punaviiniä.
Omenanyytit
4 omenaa
hunajaa tai vaaleaa siirappia
4 kpl kaksinkertaista alumiinifolioarkin palaa
Kuori ja halkaise omenat. Nosta foliolle ja liruttele hunajaa päälle, Sulje nyytiksi ja kypsennä grillissä miedohkolla lämmöllä 20-30 min.