Israel teki kohdennetun iskun Beirutin esikaupunkialueelle – Israel väittää surmanneensa Hizbollahin komentajan

Israelin asevoimat sanoo tehneensä kohdennetun iskun Libanonin pääkaupungissa Beirutissa. Asevoimien mukaan iskun kohteena oli lauantaisesta Golanin raketti-iskusta vastuussa oleva komentaja.

Israel on vannonut vastaavansa lauantaina maan miehittämälle Golanille tehtyyn raketti-iskuun, jossa kuoli 12 lasta ja nuorta. Israel syytti iskusta Hizbollahia, joka on kiistänyt tehneensä iskun.

Uutistoimisto AFP:n paikalla oleva valokuvaaja kertoo, että isku osui kahdeksankerroksiseen rakennukseen ja ambulansseja oli saapunut tapahtumapaikalle.

Äärijärjestö Hizbollahia lähellä oleva lähde sanoo uutistoimisto AFP:lle, että Israel on iskenyt Libanonin pääkaupungin Beirutin eteläiselle esikaupunkialueelle.

Nimettömänä puhuneen lähteen mukaan isku osui järjestön tukikohtaan.

Silminnäkijät kertovat AFP:lle kuulleensa kovan pamauksen ja nähneensä taivaalle nousevan savua.

Monet valtiot ovat kommentoineet iskuja

Uutistoimisto Reutersin mukaan Iranin Libanonin suurlähetystö on tuominnut Israelin iskun. Myös äärijärjestö Hamas on tuominnut iskun.

Iranin presidentti Masoud Pezeshkian sanoi Reutersin mukaan maanantaina, että jos Israel iskee Libanoniin, olisi sillä vakavat seuraukset.

Yhdysvaltojen Valkoisen talon tiedottaja kuitenkin kommentoi tiistaina Reutersin mukaan, että nyt tapahtuneesta iskusta ei välttämättä seuraa sotaa.

Libanonin ulkoministeri Abdallah Bou Habib puolestaan kertoi tiistaina Reutersille aikovansa tehdä Yhdistyneille kansakunnille. 

Ministeri kommentoi myös toivovansa, että Hizbollahin mahdollinen vastaisku ei laukaisisi suurempaa eskalaatiota.

Reutersin lähteiden mukaan Israelin iskun tavoitteena oli surmata äärijärjestö Hizbollahin komentaja, mutta Israel epäonnistui yrityksessä.

Israelin yleisradion mukaan komentaja olisi kuitenkin saatu surmattua iskussa.

Juttua päivitetty 30.7.2024 klo 21.30 ja 22.30 Reutersin tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat