Liiga-seuranta: HIFK:n ihmemies osui jälleen – Jukurit piinaa Tapparaa

KalPan Patrick Curry hakee hirmutaklausta Kärppien Reid Gardineriin, Michal Kovarcik kostaa ja vetää poikittaisella niskaan 4:45
Kärppien hirmuvireinen ykkösketju meni uusiksi Michal Kovarcikin saatua pelikieltoa tästä tempustaan.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan lauantaina kuuden ottelun kierros. MTV Urheilu seuraa kello 17 alkavien otteluiden tapahtumia tässä artikkelissa.

Sarjakärki HIFK hakee jatkoa jo kuuden ottelun mittaiseksi venyneeseen voittoputkeensa HPK:n vieraana Hämeenlinnassa. Makoisan 5-1-voiton Ilveksestä Tampereen paikallisottelussa ottanut Tappara puolestaan isännöi sarjan hännänhuippua Jukureita Tampereella. Mielenkiintoa riittää myös Oulussa, missä Kärpät ja KalPa kohtaavat perjantai-illan uusinnassa.

Seuranta:

Kelo 18.34: Sarjajumbo Jukurit piinaa tosissaan Tapparaa Tampereella. Ottelu toiselle erätauolle tilanteessa 1-2. Jukurien 20-vuotias maalivahti Matthieu Herpin on torjunut jo 26 kertaa.

Kello 18.32: Valtteri Ojantakanen osuu toistamiseen saman ylivoiman aikana. JYP siirtyy johtoon ajassa 36.18. Salmisen temppu käy lappeenrantalaisittain kalliiksi.

Kello 18.26: Lappeenrannassa jatketaan maalintekoa. Saku Salminen lentää ajassa 31.01 suihkuun poikittaisesta mailasta ja JYP rokottaa ylivoimalla. Asialla Valtteri Ojantakanen. Ylivoimamaali ajassa 35.58.

Kello 18.25: Oulussakin aloitetaan maalinteko, kun Filip Westerlund osuu. KalPa johtoon ajassa 34.36.

Kello 18.25: Kouvolassa KooKoo tuplaa johtonsa toisen erän viimeisellä minuutilla Teemu Enbergin maalilla.

KooKoo tekee 2-0 maalin 1:10

Kello 18.23: Porissa Sportin Linus Andersson istuu 2+2 minuutin rangaistusta korkeasta mailasta, ja Ässät hyödyntää hetkensä täydellisesti. Roope Talaja napauttaa kaksi ylivoimamaalia, ja Ässät johtaa 3-1 ajassa 26.50.

Ässät tekee 2-1 maalin ylivoimalla 1:07

Ässät tekee 3-1 maalin ylivoimalla 1:08

Kello 18.15: HIFK siirtyy jälleen johtoon ajassa 26.25, ja kukakapa muu kuin Iiro Pakarinen maalintekijänä. Pakarinen nyt neljän ottelun maaliputkessa, jonka aikana maaleja on syntynyt seitsemän. Kaikkiaan kauden aikana maaleja on jo 15.

HIFK tekee 1-2 maalin 1:06

Kello 18.14: Jukurit siirtyy johtoon Tampereella. Aleksi Mustonen istuu 2+2 minuutin rangaistusta korkeasta mailasta ja Sakke Hämäläinen rokottaa ajassa 30.45.

Kello 18.09: Sport tasoittaa Porissa ajassa 22.47 Simon Hjalmarssonin ylivoimamaalilla.

Sport tekee 1-1 maalin ylivoimalla 1:10

Kello 18.05: Lappeenrannassa hurja lähtö toiseen erään. SaiPa siiryy taas johtoon ajassa 26.03, kun paluumuuttaja Kim Strömberg iskee kauden avausmaalinsa toisessa ottelussaan.

SaiPa tekee 3-2 maalin 1:04

Kello 18.02: Otto Hokkanen tuo SaiPan nopeasti tasoihin kauden toisella maalillaan. Ottelua pelattu 24.33.

SaiPa tekee 2-2 maalin 1:01

Kello 17.58: JYP siirtyy 2-1-johtoon toisen erän alkajaisiksi, kun Tuukka Tieksola onnistuu ajassa 20.28.

JYP tekee 1-2 maalin 0:58

Kello 17.36: HPK tulee tasoihin vielä avauserän loppupuolella. Alkukaudesta mainioon maalivireeseen äitynyt Eetu Tuulola onnistuu ajassa 16.20.

HPK tekee 1-1 maalin ylivoimalla 5:16

Kello 17.26: JYP tasoittaa Lappeenrannassa Patrik Siikasen kauden avausmaalilla ajassa 13.42. Syöttöpiste Samuel Jonssonille.

JYP tekee 1-1 maalin 1:00

Kello 17.21: Tappara tulee tasoihin ylivoimalla. Nicholas Halloran pyörittää peliä maalin takana ja löytää Oiva Keskisen, joka napauttaa ajassa 11.07.

Kello 17.21: Porissa Patrik Juhola siirtää kauden toisella osumallaan Ässät edelle ajassa 7.08.

Ässät tekee 1-0 maalin 1:18

Kello 17.20: KooKoo siirtyy kotijohtoon ajassa 8.52, kun Seth Barton onnistuu.

KooKoo tekee 1-0 maalin 1:20

Kello 17.19: SaiPakin on jo päässyt tulostaululle. Niklas Appelgren vei lappeenrantalaiset johtoon ajassa 5.14.

SaiPa tekee 1-0 maalin 1:12

Kello 17.13: KalPan Jaakko Lantan peli Oulussa päättyy ajassa 2.01. Lantan taklaus siniviivalla napsahtaa matalassa asennossa olevaan Maxim Korpimäkeä päähän. 5+20 minuuttia

KalPan Jaakko Lantta kokee ulosajon parin peliminuutin jälkeen 2:03

Kello 17.11: HIFK siirtyy johtoon Hämeenlinnassa Jori Lehterän ylivoimamaalilla ajassa 3.20. Syöttöpisteet Iiro Pakariselle ja Kristian Vesalaiselle.

HIFK tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:20

Kello 17.08: Jukurit iskee johtoon Tapparan vieraana ajassa 3.38, kun Juuso Airola osuu ylivoimalla. Airola saa Aleks Haataselta syötön keskisektoriin ja naulaa ranteella aivan yläkulmaan ohi Paavo Kohosen.

Jukurit tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:09

Kello 17.02: Sitten mennään. Ottelut ovat käynnissä.

Kello 16.40: Lauantain kenties kuumin kamppailu pelataan Oulussa, jossa Kärpät isännöi toisena iltana peräkkäin KalPaa. Perjantaina KalPa niisti voiton voittomaalikilpailun jälkeen maalein 5-4. Myös tunteet kuumenivat, kun Kärppien Michal Kovarcik lensi suihkuun poikittaisesta mailasta ja KalPan Konsta Kapanen huitomisesta. Molemmat ovat väliaikaisessa pelikiellossa lauantaina. Kovarcikin pelikiellon myötä Kärppien pelätty ykkösketju menee ottelussa uuteen uskoon. Reid Gardinerin ja Ben Tardifin väliin ykkösen keskelle nousee Josh Melnick.

Kello 16.40: Tervetuloa mukaan MTV Urheilun Liiga-seurantaan. Seuraamme tässä artikkelissa illan kuuden ottelun tapahtumia. Ottelut alkavat kello 17, eli noin 20 minuutin kuluttua.