Liiga-seuranta: Kärppien tähti häkellyttävässä maalitahdissa – pahoin kyntänyt Pelicans kurittaa Ilvestä

Tappara-legendat astelivat jäälle – näin Jukka Peltolan pelinumero kohosi Nokia Arenan kattoon 3:47
Tappara-legendat astelivat jäälle – näin Jukka Peltolan pelinumero kohosi Nokia Arenan kattoon.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantaina seitsemän ottelun kierros. MTV seuraa kello 18.30 alkavaa kierrosta tässä artikkelissa.

Tampereella eletään perjantaina juhlailtaa, kun Tappara jäädyttää vuonna 2022 uransa lopettaneen hyökkääjän Jukka Peltolan pelinumeron 81. Peltolan numero nostetaan Nokia Arenan kattoon ennen Tappara-Kärpät-ottelun alkua.

Mielenkiintoa riittää myös muilla paikkakunnilla. Alkuviikosta valmentajaa vaihtanut HPK kohtaa Mikko Mannerin toisessa ottelussa kotonaan Kiekko-Espoon. Sarjan hännillä oleva, neljän ottelun tappioputkessa seilaava Pelicans puolestaan kohtaa kotonaan sarjakärki Ilveksen MTV:n Hockey Night Perjantai -ottelussa, joka alkaa kello 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Mielenkiintoa otteluun lisää Pelicansin kahdella viime kaudella finaaliin johdattaneen Tommi Niemelän paluu Lahteen nyt Ilveksen käskijänä.

Seuranta:

Kello 20.21: TPS tasoittaa ajassa 40.16, asialla Jean-Christophe Beaudin ylivoimalla. Syöttöpisteet Viljami Marjalalle ja Max Lindrothille. Marjalan illan tehot nyt 1+2, Lindrothin 1+1.

Kello 20.18: KalPa tuplaa johtonsa kolmannen erän alkajaisiksi. Andreas Okany onnistuu ajassa 41.28.

Kello 19.58: Kärpät kaventaa Tampereella, kun Reid Gardiner osuu juuri ylivoimapelin päätyttyä. Ilmiömäisen syötön maaliin tarjoilee Patrik Virta. Maali on Gardinerille jo kauden kahdeksas, kun käynnissä on kuudes ottelu. Hurja on tahti.

Kello 19.55: Ässät johtaa Porissa TPS:ää maalein 3-2, kun Peter Tiivola onnistuu ajassa 27.33.

Ässät tekee 3-2 maalin 1:05

Kello 19.45: Pelicans siirtyy jo 2-0-johtoon sarjajumbon ja sarjakärjen kohtaamisessa. Maalintekijänä Johannes Johannesen ajassa 4.42.

Pelicans tekee 2-0 maalin 1:18

Kello 19.43: HPK siirtyy 3-1-johtoon päävalmentaja Mikko Mannerin ensimmäisessä kotiottelussa. Christopher Bengtsson osuu ajassa 29.41. Eetu Tuulola mukana tässäkin maalissa syöttöpisteen muodossa. Tuulolan illan tehot nyt 2+1.

Kello 19.39: Tappara iskee alivoimalla. Otto Rauhala vie tamperelaiset 2-0-johtoon ajassa 7.45.

Tappara tekee 2-0 maalin alivoimalla 1:48

Kello 19.38: KooKoo kasvattaa johtonsa kahden maalin mittaiseksi ajassa 29.36, kun Ville Leskinen osuu ylivoimalla.

KooKoo tekee 3-1 maalin ylivoimalla 1:23

Kello 19.36: Pelicans aloittaa maalinteon Ilvestä vastaan ajassa 1.26, kun Lubos Horky osuu ylivoimalla.

Pelicans tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:23

Kello 1934: TPS-puolustaja Max Lindroth jatkaa hirmuisessa vireessä. Edellisessä pelissä kolme maalia iskenyt puolustaja tuo turkulaiset ylivoimalla tasoihin ajassa 24.05. Lindrothin kauden viides maali.

TPS tekee 2-2 maalin ylivoimalla 1:10

Kello 1932: HIFK osuu toistamiseen vain 45 sekuntia edellisestä ja siirtyy Raumalla 2-1-johtoon. Asialla avausosuman syöttänyt Kristian Vesalainen ajassa 24.05.

HIFK tekee 1-2 maalin 1:19

Kello 19.31: Pitkä odottelu ei näy Tappara-pelaajien jäsenissä. Petteri Puhakka onnistuu ylivoimalla kun peliä on takana minuutti ja 46 sekuntia.

Tappara tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:00

Kello 19.30: HIFK tasoittaa ottelun toisen erän neljännellä minuutilla. Iiro Pakarinen osuu ajassa 23.20 Kristian Vesalaisen syötöstä.

HIFK tekee 1-1 maalin 1:18

Kello 19.29: KalPa siirtyy johtoon toisen erän alkajaisiksi, kun Jaakko Rissanen osuu ajassa  22.07 ylivoimalla.

KalPa tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:54

Kello 19.27: Näin on peli käynnissä myös Tampereella Jukka Peltolan komea numeronjäädytysseremonian jälkeen. Hetken kuluttua kiekko tippuu jäähän myös Lahdessa.

Kello 19.26: Jukka Peltola liikuttui Kristian Kuuselan sanoista.

Kristian Kuuselan sanat saivat Jukka Peltolan liikuttumaan – "Pieni hetki..." 1:15

Kello 19.20: Pelinumero 81 on nyt jäädytetty, kertoo kenttäkuulutus.

Keo 19.18: Nyt Peltolan numero nousee kohti Nokia Arenan kattoa. Kentälle astelivat hetkeä aiemmin Timo Jutila, Janne Ojanen, Timo Susi ja Kalevi Numminen, joiden pelinumerot areenan katosta jo löytyvät.

Kello 19.16: Jukka Peltolan jo lähes tunnin mittaiseksi venynyt seremonia on kääntymässä lopuilleen Nokia Arenassa. Peltola kiitti puheensa lopuksi läheisiään. Kyyneleissä oli pitelemistä, kun Peltola suuntasi kiitokset perheelleen.

Tämä hetki sai Jukka Peltolan nielemään kyyneleitä: "Selvisin" 3:11

Kello 19.04: Lukko siirtyy jotoon avauserän viimeisellä minuutilla, kun Jami Krannila osuu ajassa 19.09. HIFK:n Roope Taponen on yllätetty.

Kello 19.01: Kalle Loponen vie KooKoon 2-1-kotijohtoon avauserän lopulla ajassa 18.17.

Kello 18.54: HPK nousee jälleen johtoon komealla ylivoimamaalilla ajassa 12.25.  Teemu Rautiainen löytää komeasti Eetu Tuulolan, joka laukoo illan toisensa.

Kello 18.46: KooKoo tulee tasoihin Matic Törökin maalilla ajassa 7.37.

KooKoo tekee 1-1 maalin 1:15

Kello 18.45: Porissa on käynnissä melkoiset maalijuhlat. Pelikello näyttää 3.15, kun Olli Palola vie Ässät 2-1-johtoon.

Ässät tekee 2-1 maalin 1:13

18.41: Kiekko-Espoo iskee tasoihin Hämeenlinnassa, kun Peter Quenneville osuu ajassa 6.06.

Peter Quenneville laukoo Kiekko-Espoon tasoihin 1-1:een 0:58

Kello 18.40: TPS-johtoo kestää vain reilun minuutin. Emil Erholz tuo Ässät tasoihin ajassa 2.46.

Ässät tekee 1-1 maalin 1:05

Kello 18.37: Myös TPS osuu heti avauserän alkuun. Alkukauden peleistä sivussa ollut Viljami Marjala vie turkulaiset Porissa johtoon ajassa 1.19.

TPS tekee 0-1 maalin 1:02

Kello 18.35: Mikko Mannerin komentoon siirtynyt HPK huudattaa kotiyleisöään ajassa 2.43, kun Eetu Tuulolan rannelaukaus painuu ohi Kiekko-Espoon maalivahdin Petteri Rimpinen.

Eetu Tuulolan ranne puhuu: HPK 1-0-johtoon 1:04

Kello 18.34: Sport iskee illan ensimmäisen KooKoon vieraissa. Axel Holmström onnistuu maalinteossa vain 16 sekunnin pelin jälkeen. Syöttöpisteet Simon Hjalmarssonille ja maalivahti Niilo Haloselle.

Sport tekee 0-1 maalin 1:40

Kello 18.20: Tampereella seremonia on jo käynnissä. Jukka Peltolan numero 81 nousee pian Nokia Arenan kattoon. Siellä odottavat jo numero 2 Kalevi Numminen, numero 3 Pekka Marjamäki, numero 7 Timo Jutila, numero 8 Janne Ojanen, numero 10 Timo Susi ja numero 12 Erkki Lehtonen.

Kello 17:16: Lukon vieraana pelaava HIFK kertoi perjantaina ikäviä uutisia. Kokeneen sentterin Juhani Jasun vamma vaatii leikkaushoitoa ja Jasu on sivussa peleistä arviolta viisi kuukautta.

Kello 17:15: Tervetuloa perjantai-illan SM-liiga-kierroksen seurannan pariin. Ohjelmassa on seitsemän ottelua. Kello 18.30 starttaavat ottelut HPK-Kiekko-Espoo, KalPa-Jukurit, KooKoo-Sport, Lukko-HIFK, Tappara-Kärpät ja Ässät-TPS. Lahdessa ottelussa Pelicans-Ilves kiekko tippuu jäähän kello 19.30.